24 jul 2020

Drie nieuwe innovatieve ondernemers naar centrum Geleen

Centrummanagement Geleen en stichting Streetwise zijn verheugd te kunnen aankondigen dat drie nieuwe ondernemers zich vestigen of onlangs hebben gevestigd in het centrum van Geleen.

Het gaat om ijswinkel BikiGelato, Studio Balt (bloemencreaties) en dagbesteding Samen Bijzonder. De komst van deze ondernemingen naar Geleen-centrum is het resultaat van de gezamenlijk inzet van Centrummanagement Geleen, Streetwise en de gemeente Sittard-Geleen om het ondernemersklimaat in Geleen te stimuleren.

Een toekomstbestendig centrumgebied vraagt om innovatief ondernemerschap dat meebeweegt met de veranderende behoeften van de bezoeker en bewoner. Sinds medio 2019 werken gemeente Sittard-Geleen en Centrummanagement Geleen samen met Streetwise aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor nieuw ondernemerschap. Dit heeft geleid tot een toegenomen interesse van ondernemers om zich in het centrum te vestigen, en tot de opening van nieuwe zaken.

Typerend is dat de concepten die zich nu in Geleen vestigen nét even anders zijn en gerund worden door zelfstandige ondernemers die binnen hun branche op een vernieuwende manier ondernemen:

BikiGelato (Markt 125) 
"BikiGelato verkoopt ambachtelijk, zelfgemaakt ijs zonder toegevoegde suikers, lactosevrij en volledig veganistisch. In plaats van dierlijke producten gebruiken we groenten, fruit, noten en olijfolie. Door te werken met verse seizoensproducten komen bijzondere smaken tot stand, zoals kruisbessen en tomaat-basilicum ijs." - Beate Bikara-Serzante, BikiGelato

Studio Balt (Markt 48)
"Studio Balt is geen standaard bloemenzaak. Via het online platform maak ik bloemcreaties op bestelling, geïnspireerd door de stillevens van de Hollandse Meesters. De fysieke winkel is een uitbreiding van het totaalconcept: hier komen atelier, showroom en winkel samen." - Nadieh Baltus, Studio Balt

Samen Bijzonder (Ansemburgstraat 1) 
"Samen Bijzonder is een dagbesteding midden in het centrum, waardoor onze jongeren volop interactie hebben met de omgeving en zichtbaar onderdeel uitmaken van de maatschappij. Zij hebben regie over vrijwel elk aspect van ons concept: van de inrichting tot en met de activiteiten." - Ilvy Heuijerjans en Larissa Smeets, Samen Bijzonder

Positief vestigingsklimaat
De vestiging van nog een zestal andere ondernemingen duidt op een positieve ontwikkeling van het ondernemersklimaat. Dit betreft niet alleen starters, maar ook ondernemers die zich verplaatsen naar het centrum, en ondernemers die binnen het centrum van Geleen naar een andere plek verhuizen. Deze ondernemingen zijn:

Friday’s Fashion (Rijksweg Centrum 36)
Interior Playground (Raadhuisstraat 27)
Hair2’C (Markt 54A)
Restaurant Battice (Raadhuisstraat 9)
High End Tattoos (Groenstraat 13)
Eethuis Saté Indonesia (Markt 90)

Oproep
Ondernemers die zich ook in Geleen-centrum willen vestigen, kunnen contact opnemen met:

Streetwise: www.stichtingstreetwise.nl/voor-ondernemers
Centrummanagement Geleen: info@cmgeleen.nl
Ondernemerscontact Sittard-Geleen: ondernemerscontact@sittard-geleen.nl  

<< Terug naar nieuwsoverzicht