18 dec 2020

Koop lokaal in Sittard-Geleen

Nu de strengste lockdown in Nederland tot nu toe een feit is, is het extra belangrijk om de lokale ondernemers een hart onder de riem te steken. Daar kun jij bij helpen!

Naast de horeca zijn sinds dinsdag 15 januari ook alle niet-essentiële winkels in Nederland gesloten. Winkels die moeten sluiten, mogen ook geen afhaalfunctie inrichten. Wel mogen zij hun producten bezorgen. Afhalen is wel toegestaan bij bijvoorbeeld eet- en drinkgelegenheden en coffeeshops.

Meer informatie over de winkels die open en gesloten zijn tijdens de lockdown vind je op de website van de Rijksoverheid.

Lokale initiatieven
Veel winkeliers uit Sittard-Geleen beschikken inmiddels over een online webshop of bieden hun producten via social media aan. Benieuwd naar het winkelaanbod in de centra van Sittard en Geleen? Ga dan naar: 

www.sittardgenietenvoorop.nl (historische binnenstad Sittard)
www.centrumgeleen.nl (centrum Geleen)


Daarnaast heeft Centrum Geleen onlangs het online retailplatform ‘Online Warenhuis Geleen’ gelanceerd. In het online warenhuis presenteren de Geleense ondernemers hun producten. De consument ziet makkelijk en snel wat het aanbod is en waar hij of zij de producten kan kopen of bestellen. Nu niet-essentiële winkels tijdelijk ook geen afhaalfunctie mogen inrichten, resteert de optie om producten thuis te laten bezorgen door de fietsbezorgdienst Graag Gebracht Geleen.

Ga voor meer informatie naar:

www.graaggebrachtgeleen.nl
www.onlinewarenhuisgeleen.nl

De horeca
Bijna alle horecaondernemers in Sittard-Geleen hebben inmiddels een afhaal- of bezorgservice ingericht. Maak hier gebruik van! Bestel jouw ontbijt, brunch, lunch, borrelbox of diner bij jouw favoriete restaurant. Als we de horecaondernemers nu steunen, zorgen we er samen voor dat we ook na de lockdown van hun aanbod kunnen blijven genieten. 

<< Terug naar nieuwsoverzicht