12 jul 2021

Laat je boodschappen thuisbrengen vanaf de markt in Geleen

Woon je in Geleen? Dan kun je alles wat je koopt in de winkels en op de markt thuis laten bezorgen. Het doel van de bezorgdienst is om mensen relaxter te laten winkelen.

Deze actie is een uitbreiding op het bestaande Graag Gebracht Geleen, waaraan 15 lokale handelaars meewerken. De nieuwe stand op de markt van zaterdag is anders ingericht, zegt Davey Nieuwendijk, van Centrum Geleen: "Degene die de boodschappen doet, gaat zelf naar de stand. Daarom zijn ze niet gebonden aan de winkels waarmee al afspraken zijn, en is het mogelijk om boodschappen uit alle winkels en marktstands thuis te laten bezorgen." 

Bierkratten

Hij geeft wel aan dat het niet de bedoeling is veel zware bierkratten te leveren. Om dat te beperken zijn er boodschappenkratten op de stand. Klanten kunnen het aantal nodige kratten reserveren op de stand. Alles wat daarin past, mag mee met de bezorgfiets. Nieuwendijk: "Natuurlijk doen we niet moeilijk als er eens iets anders tussen zit, maar we hopen met de bezorgdienst vooral het publiek te helpen dat de wekelijkse boodschappen komt doen."

25 leveringen

Het initiatief is vorige week zaterdag gelanceerd. Toen waren er slechts een paar mensen die gebruik maakten van de dienst. Nieuwendijk verwacht dat dat aantal gaat stijgen. "Gemiddeld doet Graag Gebracht Geleen 25 leveringen per week. Daarbij zien we uitschieters in December. De zomer is vaak rustiger vanwege de vakanties, maar we verwachten meer leveringen in de komende weken.

Wil je ook gebruik maken van Graag Gebracht Geleen aanstaande zaterdag? 
Breng je boodschappen dan op zaterdag vanaf 10.00 naar de stand bij de Wilhelmina-fontein. Per boodschappenkrat betaal je 2.95.
Tussen 16.00 en 20.00 levert de fietskoerier de boodschappen aan het gewenste adres.

<< Terug naar nieuwsoverzicht