4 feb 2020

Nog geen carnavalsoutfit? Koop tweedehands in Sittard-Geleen!

De échte carnavalist maakt serieus werk van de zoektocht naar het ultieme ‘pekske’. In de praktijk worden veel carnavalsoutfits echter maar één keer gedragen, waarna ze voorgoed in de kast verdwijnen.

In Sittard-Geleen weten ze wel raad met de stapels carnavalskleding die na afloop van de vastelaovend op menig zolder ergens in een hoekje worden weggestopt. Zowel in Sittard als Geleen krijgen carnavalsoutfits in tijdelijke pop-up stores de kans op een tweede leven. Tweedehands pakjes die schoon zijn én in goede staat verkeren worden hier voor een aantrekkelijke prijs verkocht. Een duurzame oplossing voor een jaarlijks terugkerend fenomeen.

Waar in Sittard-Geleen kan ik tweedehands carnavalskleding vinden?

Sittard

Tot en met 16 februari heeft de Sittardse buurtvereniging Róntjóm de Groote Kirk aan de Begijnenhofstraat 1 in Sittard een vastelaoves pop-up geopend waar tweedehands carnavalskleren worden verkocht. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina vastelaoves pop-up.

Vastelaoves Pop-Up
Begijnenhofstraat 1, Sittard
Geopend t/m 16 februari


Geleen

In het centrum van Geleen vind je aan de Salmstraat op de bovenverdieping van Joop Roukens ‘de Gelaense vastelaovespekskesbazaar’. Iedere donderdag (18.00 tot 21.00 uur), vrijdag (10.00 tot 17.00 uur) en zaterdag (10.00 tot 17.00 uur) bestieren vrijwilligers deze tweedehands carnavalswinkel. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar carnavalsvereniging De Flaarisse uit Geleen. De pekskesbazaar sluit op carnavalszaterdag om 12.00 uur. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina de Gelaense vastelaovespekskesbazaar.

De Gelaense vastelaovespekskesbazaar
Salmstraat 15, Geleen
Geopend t/m 22 februari

--

Weet jij nog meer pop-up carnavalswinkels met tweedehands artikelen te vinden in Sittard-Geleen? Neem contact op en laat het ons weten!

<< Terug naar nieuwsoverzicht