1 jul 2020

Versmarkt Sittard weer terug naar de Markt

De versmarkt in Sittard vindt vanaf 4 juli weer plaats op de Markt. Uit veiligheidsoverwegingen wordt met ingang van dezelfde datum de hele Markt tijdelijk voetgangersgebied.

Horeca- en marktondernemers hebben onder begeleiding van de gemeente onderling afgesproken hoe ze het marktplein op zaterdag samen coronaproof kunnen indelen. Deze nieuwe indeling gaat in op 4 juli en wordt vervolgens geëvalueerd.

Sittardse Markt is tijdelijk voetgangersgebied

Vanaf zaterdag 4 juli wordt de hele Markt in Sittard voetgangersgebied. Fietsers, bromfietsers en scooters mogen dan niet meer over de Markt rijden. Deze tijdelijke maatregel is genomen voor de veiligheid van bezoekers en bedienend personeel van de terrassen op het marktplein. 

Door de anderhalve meter richtlijnen in verband met corona mogen er minder tafeltjes en stoelen op de normaal beschikbare terrasruimte staan. Daarom mogen de horecabedrijven hun terrassen tijdelijk uitbreiden naar het marktplein. Hierbij ontstaan nu vaak gevaarlijke situaties door overstekende voetgangers en voorbijrijdende (brom)fietsers en scooters.

Gastvrouwen en –heren niet meer nodig

In drukke winkelstraten en op volle terrassen is het niet altijd even gemakkelijk om anderhalve meter afstand te houden. Daarom waren er in juni tijdens drukke periodes gastvrouwen en –heren aanwezig om een oogje in het zeil te houden. Inmiddels zijn we een maand verder. De drukte blijkt mee te vallen en de meeste mensen houden zich aan de richtlijnen. Daarom is de inzet van gastvrouwen en –heren in overleg met centrummanagement Sittard beëindigd.   

<< Terug naar nieuwsoverzicht