30 apr 2020

Weekmarkten Sittard en Geleen '1,5 meter samenleving' -proof

De opstellingen van de zaterdagmarkt in Geleen en de donderdagmarkt in Sittard worden nog meer aangepast aan de 1,5 meter samenleving.

“We hebben de afgelopen weken al veel maatregelen genomen om bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar en de kooplieden te laten houden”, legt wethouder Leon Geilen (Markten) uit. “Inmiddels neemt het aantal kooplieden weer toe en laten ook steeds meer bezoekers zich weer op de markten zien. Door het tijdelijk aanpassen van de marktopstellingen verwachten we dat onze weekmarkten binnen de geldende richtlijnen kunnen blijven doorgaan”. De weekmarkten in de gemeente Sittard-Geleen zijn een van de weinige weekmarkten die sinds de coronacrisis altijd zijn doorgegaan. 

Al eerder werd op sommige plekken meer ruimte tussen de kramen gecreëerd en werd de opstelling van de markt in Sittard iets aangepast. Ook werden marktcoaches ingezet om bezoekers te wijzen op de 1,5 meter afstand. Nu wordt dus de complete marktopstelling tijdelijk aangepast.

Donderdagmarkt in Sittard

Op de donderdagmarkt in Sittard worden de non-food  kramen (minder wachtende mensen) verplaatst naar de Nieuwstraat en Rosmolenstraat. De food-kramen (langere wachtrijen) worden –in ruime opstelling- verplaatst naar de Markt. Zodra weer alle kooplieden aanwezig zijn, kan ook nog uitgeweken worden naar het Tempelplein. De gemeente inventariseert iedere week welke kooplieden komen en nemen de ruimte op het Tempelplein pas in als die echt nodig is.

Zaterdagmarkt Geleen

In Geleen wordt de marktindeling in twee fases aangepast. Om te beginnen wordt de marktopstelling rondom de kooplieden met groente en fruit op het plein rondom het Oude Raadhuis verruimd. Vanaf zaterdag 9 mei worden ook wijzigingen op het andere plein doorgevoerd. Onder meer de marktbakker zal dan te vinden zijn tussen het plein van de HEMA en Markt 50.

De aangepaste marktopstellingen blijven van kracht zolang het nodig is om te voldoen aan de 1,5 meter samenleving.    

<< Terug naar nieuwsoverzicht