15 mrt 2022

Alle stemmen tellen! 4 redenen waarom jij stemt voor de gemeenteraadsverkiezingen

We mogen weer stemmen! Het klinkt misschien niet zo spannend, maar de gemeenteraadsverkiezingen helpen jouw om Sittard-Geleen de juiste richting in te duwen.

Bevoegdheden

Om te weten waarom je voor de gemeenteraad moet stemmen, moet je natuurlijk weten wat daar beslist wordt. Lokale projecten, zoals de ontwikkeling van een sportpark of het Huis aan de Markt, vallen daaronder. Daarnaast heeft de gemeente ook enkele bevoegdheden die tot voor kort onder de rijksoverheid vielen. Hier vind je meer informatie over wat de gemeenteraad kan en mag beslissen. 

 

Alle stemmen tellen

Jouw stem alleen bepaalt niet hoe de komende jaren eruit zien, maar geeft wel aan welke richting de gemeenteraad uit moet. Lees dus goed wat de plannen voor de komende jaren zijn, en gebruik eventueel een kieskompas om de partij te vinden die het beste bij jouw waarden aansluit. Vind je politiek lastig? Ga dan voor het kieskompas met Steffi. Hier staat heldere uitleg bij ieder punt. 

 

Voor jezelf

Wat de komende jaren in de stad gebeurt, weet natuurlijk niemand. Daarom is het belangrijk om de partijen en gemeenteraadsleden te kiezen die je vertrouwt. Welke partij, of zelfs welke kandidaat, maakt zich sterk voor punten die jij het belangrijkst vindt?

 

Iedereen kan stemmen

De gemeenteraad is een afspiegeling van de inwoners van een gemeente. Daarom is het belangrijk dat iedereen die kan stemmen, dat ook doet. Om het voor iedereen mogelijk en bereikbaar te maken, zijn er inclusieve opties bij Zalencentrum De Oase. Denk aan braille of een soundbox. Daarnaast zijn bijna alle locaties rolstoeltoegankelijk. De stemlokalen zijn open van 7.30 tot 21.00 uur. Genoeg tijd voor iedereen die zijn stem wil uitbrengen.

<< Terug naar nieuwsoverzicht