15 feb 2022

E-fiber organiseert digitale info-avond

Vandaag om 19.00 organiseert e-fiber een online informatieavond over het nieuwe glasvezelnetwerk dat ze door de hele gemeente aanleggen.

Hoewel de aanleg van de glasvezelkabels al op 5 januari is begonnen, krijgen alle inwoners van de stad vandaag de kans om te ontdekken wat de nieuwe glasvezelkabel voor ze betekent. 

 

Het glasvezelnetwerk dat e-fiber in Sittard-Geleen aanlegt, moet toegankelijk zijn voor iedere provider. De kabels maken snelle en betrouwbare verbindingen mogelijk. Zo kunnen inwoners van de gemeente moeiteloos gebruik maken van streamingdiensten, vergaderen op afstand en online gaming. Ook de zakelijke wereld heeft profijt van het netwerk. Zware applicaties gebruiken, thuiswerken en informatie delen wordt beter opgevangen. 

Glasvezel wordt een primaire levensbehoefte
Wethouder Leon Geilen is blij met de aanleg: “Onze maatschappij wordt steeds meer afhankelijk van digitale verbindingen. Digitalisering zorgt voor een toenemende vraag van inwoners, ondernemers en instellingen naar connectiviteit. Glasvezel is een toekomstbestendige oplossing om aan die groeiende behoefte te voldoen.”

 

De werkzaamheden zijn gestart in Born. Daarna komen andere delen van de gemeente aan de beurt. Sluit je voor of tijdens de aanleg een glasvezelabonnement af, dan krijg je gratis een glasvezelaansluiting in huis. Naar verwachting is eind 2024 het nieuwe glasvezelnetwerk klaar. Bekijk hier wanneer jouw woonplaats aan de beurt is. Wil je weten wat glasvezel voor jouw huishouden betekent, en welk glasvezelabonnement bij je past? Vraag hier een adviesgesprek aan

 

Vanavond om 19.00 start het online informatiemoment. E-fiber geeft eerst een presentatie over de werkzaamheden, en daarna is er ruimte voor vragen. Volg de webinar hier.

<< Terug naar nieuwsoverzicht