30 mrt 2022

Het Verspreide Paleis: beslis mee over Geleen

Hoe moet Geleen eruit gaan zien? Aanstaande zaterdag beslis jij mee!

Hoe gaat het centrum van Geleen er in de toekomst uitzien? Wat moet er gebeuren met de leegstaande winkelpanden en ruimtes in de Geleense binnenstad? Aanstaande zaterdag, op 2 april van 10.00 tot 15.00, vertel jij hoe jij de toekomst van het centrum van Geleen ziet. 
Op verschillende plaatsen in de stad kun jij je mening geven over hoe het centrum van Geleen eruit moet gaan zien. Daarbij moet je vooral denken aan nuttige diensten, groenvoorziening en creatieve manieren om de openbare ruimte het beste te benutten. Kom ook en vertel het vooral verder!

 

Activiteiten per locatie:

CENTRAAL LOKET - Marktkraam Zaterdagmarkt Geleen van 10.00 tot 15.00. Haal hier je routekaart en ontdek de activiteiten van Het Verspreide Paleis.

HET VERSPREIDE PALEIS – Locatie kruising Raadhuisstraat - Salmstraat (Centrum Management) – Raadhuisstraat 17 van 10.30 tot 15.00. New Urban Networks organiseert een workshop over de nieuwe functies en mogelijkheden van de leegstaande winkel en horecapanden.

​E-SPORT – Locatie Salmstraat 26/28 10.30 tot 15.00. ECSplore laat zien hoe leuk E-sports, zijn, en hoe je jongeren kunt betrekken bij het centrum. 

GROEN – Samen doen – Locatie Markt 34 (Hutsspot) - 10.30u tot 15.00u
Groenworkshop door Paul Treffers over hoe de openbare ruimte in het centrum van Geleen kan vergroenen en kan helpen om verblijven in het centrum aangenamer te maken. Aan de hand van een (groene) dialoogtafel wordt er interactief gewerkt en gepraat over hoe straten en pleinen in Geleen veranderd zouden kunnen worden.

MAQUETTE – Stadskantoor Markt
Oorspronkelijke visie en maquette van Het Verspreide Paleis met overzicht in 3 dimensies van de mogelijkheden in Het Verspreide Paleis.

SAMENKOMST – Sjoenk Rijksweg Zuid 1B vanaf 16u
Informele bijeenkomst, napraten over bevindingen gedurende de dag, open inloop.

 

Deze dag wordt georganiseerd door:

  • New Urban Networks (NUN)
  • De gemeente Sittard-Geleen
  • Stadslabs Sittard-Geleen
  • en wordt ondersteund door het Stimuleringsfonds van de creatieve industrie.

Laat jouw ideeën of reacties achter op verschillende locaties en activiteiten op 2 april in Geleen. Ideeën, plannen, meningen: het is allemaal welkom. Kijk hier voor meer info.

<< Terug naar nieuwsoverzicht