6 apr 2020

Informatiepunt Samen Sterk brengt hartverwarmende initiatieven onder de aandacht

Op verschillende plekken in de gemeente ontstaan hartverwarmende initiatieven van inwoners die elkaar onderling helpen en steunen.

Om dit soort initiatieven zo breed en centraal mogelijk onder de aandacht te brengen, heeft de gemeente Sittard-Geleen samen met Partners in Welzijn, Knooppunt Informele Zorg en MEE het Informatiepunt Samen Sterk opgezet. Dit is één centraal loket waar hulpvragers in contact kunnen komen met mensen die hulp bieden.

Informatiepunt Samen Sterk brengt mensen die hulp nodig hebben, rechtstreeks in contact met bestaande en nieuwe initiatieven van inwoners die hulp bieden. Ook zijn verschillende zorgpartners aan het Informatiepunt verbonden. Zo biedt Partners in Welzijn niet alleen binnen de eigen organisatie op tal van gebieden hulp en ondersteuning, zoals ondersteuning via maatschappelijk werk. De organisatie heeft samen met Knooppunt Informele Zorg ook een uitgebreid netwerk van vrijwilligersorganisaties en zorgaanbieders die inzetbaar zijn. Dat geldt ook voor MEE. Zij bieden ondersteuning aan kwetsbare mensen met een beperking en zorgen ervoor dat zij ook nu een waardevol leven kunnen leiden. 

Informatiepunt Samen Sterk biedt wellicht niet voor alle hulpvragen direct een oplossing. Het kan wel een eerste stap zijn. Het aantal nieuwe initiatieven in de gemeente groeit en daarmee komen wellicht ook oplossingen in beeld die er nu nog niet zijn. Mensen die kunnen en willen helpen, zijn dan ook van harte uitgenodigd zich bij het Informatiepunt aan te melden.

Informatiepunt Samen Sterk
 
Het Informatiepunt Samen Sterk is op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur en tussen 13.00 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar via het nummer van Partners in Welzijn: 046 – 457 57 00. Een overzicht van alle initiatieven is ook te vinden op de website van Partners in Welzijn: www.partners-in-welzijn.nl<< Terug naar nieuwsoverzicht