7 mrt 2022

Sint Joep: hier moet je rekening mee houden

Sint Joep komt na twee jaar terug in Sittard. Superleuk, maar met sommige dingen, zoals parkeren, moet je rekening houden.

De markt zelf begint op 19 maart om 8.00 en duurt tot 17.00, Toch is het centrum van Sittard ook in de voorbereidende fase beperkt bereikbaar.

Parkeren

In de straten waar de Sint Joepmarkt staat, mag je vanaf vrijdag 18 maart 10.00 tot zaterdag 19 maart 23.00 niet meer parkeren. Dat verbod geldt niet voor standhouders van de Sint Joepmarkt. De parkeergarage van het ABC-complex en de parkeerplaatsen de Gats en Tempelplein vallen ook binnen het gebied van de Sint Joepmarkt. Daar mag dus ook niet geparkeerd worden. 

Ook bewoners en ondernemers uit het centrum kunnen vrijdag, in overleg met de verkeersregelaars, nog doorrijden. Zaterdag is dat niet meer mogelijk. De organisatie van de Sint Joepmarkt raadt bewoners aan om tijdelijk een andere parkeerplek te vinden en rekening te houden met de in-en uitrij(on)mogelijkheden tijdens de genoemde uren.

Veiligheid en Bevoorrading

Bevoorrading van de winkels kan nog wel op vrijdag 18 maart, na overleg met de verkeersregelaar. Rond de markt is het nog strenger. Daar is bevoorrading vanaf 10.00 niet meer mogelijk. Zaterdag 19 maart is de markt alleen nog toegankelijk voor voetgangers en eventuele hulpdiensten. 

Terrassen en rekken

Om de bezoekers van de markt goed door te laten stromen, mogen winkels langs de route geen kledingrekken, reclameborden of bakken plaatsen. Verkoop in de winkels gaat wel gewoon door. Langs de routes mogen dus alleen de marktstands staan. 

Cafés mogen ook geen terras langs de route zetten. Alleen rond het marktplein mogen de cafés en restaurants hun gebruikelijke terras openstellen voor de bezoekers. 

 

Opstelling St. Joepmarkt

De St. Joepmarkt wordt dit jaar opgesteld in de navolgende straten:

 1. Putstraat
 2. Paardestraat (de Oda-parking blijft bereikbaar)
 3. Markt
 4. Oude Markt
 5. Kloosterplein
 6. Deken Tijssenstraat
 7. Ligne (de Oda-parking en Ligne-parking blijven bereikbaar)
 8. Wolf en Herzdahlstraat
 9. Haspelsestraat
 10. Parklaan tussen de Engelenkampstraat en Voorstad
 11. Engelenkampstraat tussen Parklaan en Rosmolenstraat (parkeergarage Hub Dassenplein en omliggende parkeerplaatsen zijn bereikbaar via de Schuttestraat
 12. Tempelplein
 13. Rosmolenstraat
 14. Nieuwstraat
 15. Limbrichterstraat
 16. Brandstraat
<< Terug naar nieuwsoverzicht