15 jun 2020

Veerponten RivierPark Maasvallei 1 juli weer in de vaart

De veerponten in het RivierPark Maasvallei gaan 1 juli weer in de vaart. Om de oversteek voor iedereen op een veilige manier te laten verlopen, zullen gebruikers wel enkele maatregelen in acht moeten nemen.

De maatregelen luiden als volgt: 

- Op het veerpont is het gebruik van een mondmasker verplicht  
- Betaal zoveel mogelijk gepast 
- Houd 1,5 meter afstand van elkaar op de veerstoep 

De kostprijs voor een overzet blijft onveranderd: €1,20 per rit en €6,- voor een tienrittenkaart. 

Het veerpontenseizoen zou normaal in april gestart zijn, maar werd als gevolg van alle maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus uitgesteld. Het autoveer - tussen Meeswijk (Maasmechelen, B) en Berg aan de Maas (Stein, NL) - kwam als eerste terug in de vaart op zaterdag 30 mei. Hier gelden de normale veiligheidsregels: afstand houden en zoveel mogelijk gepast betalen.

Veerponten RivierPark Maasvallei

Er zijn in totaal vier veerponten in het RivierPark Maasvallei: één groot veer dat ook toegankelijk is voor autoverkeer (Meeswijk/Berg aan de Maas) en drie fiets- en voetveren (Ophoven/Ohé en Laak, Rotem/Grevenbicht en Uikhoven/Geulle). De veerponten zijn geliefd onder wandelaars en fietsers die RivierPark Maasvallei grensoverschrijdend willen verkennen. Dankzij de veerponten maak je leuke verbindingen tussen de verschillende Maasdorpjes en de natuurgebieden.

Meer info: www.rivierparkmaasvallei.eu/nl/veerpontjes

<< Terug naar nieuwsoverzicht