6 nov 2019

Zuyderland en CZ sluiten overeenkomst voor 10 jaar

Zuyderland Medisch Centrum en zorgverzekeraar CZ komen met een vernieuwende en in Nederland unieke aanpak.

Met een intensieve samenwerking willen zij voor de 400.000 inwoners van de Zuid-Limburgse regio’s Parkstad en Westelijke Mijnstreek de gezondheidszorg duurzaam verbeteren. Voor deze aanpak hebben beide organisaties een overeenkomst voor tien jaar gesloten.

De samenwerking moet een belangrijke bijdrage leveren aan het verhogen van de ervaren gezondheid en de verbetering van de kwaliteit en kosten van de zorg in de Zuid-Limburgse regio. De overeenkomst biedt de ruimte om de zorg die mensen nodig hebben ook echt op de juiste plek te organiseren.

Wat betekent de samenwerking voor de patiënt?

Voor patiënten betekent dit dat zij in de toekomst meer zorg dicht bij huis zullen ontvangen en niet altijd meer naar het ziekenhuis hoeven. In de Zuid-Limburgse regio’s zijn er meer patiënten met chronische aandoeningen dan elders in Nederland: dit resulteert in gemiddeld hogere zorgkosten. De meeste patiënten in Zuyderland zijn verzekerd bij CZ; de urgentie is dus hoog om samen de verantwoordelijkheid te nemen voor de toekomstbestendigheid van de zorg. Met de overeenkomst borduren het ziekenhuis en de zorgverzekeraar ook voort op de jarenlange nauwe samenwerking met andere zorgverleners in de regio.

Roel Goffin, lid Raad van Bestuur van Zuyderland: “We willen zorg bieden die zo goed mogelijk past in het leven van patiënten. Zo dicht mogelijk bij huis, samen met al onze ketenpartners in de regio en met gebruik van technologie die dat mogelijk maakt. Mensen herstellen nu eenmaal sneller in een vertrouwde omgeving, voelen zich dan meer betrokken bij het eigen herstel en ervaren een hogere kwaliteit van leven. Dit contract met CZ geeft ons financiële zekerheid om die transformatie te maken.”

Lees het volledige nieuwsbericht op zuyderland.nl/nieuws

<< Terug naar nieuwsoverzicht