Bereikbaarheid & parkeren

Makkelijk bereikbaar

Op het allersmalste stukje van Limburg kun je niet anders dan deze mooie stad passeren op weg van noord naar zuid of vice versa. De stad is goed te voet of per fiets te doorkruisen. 

Sittard-Geleen is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. De treinstations hebben goede verbindingen met Heerlen, Maastricht en Eindhoven. De diverse winkelcentra liggen op nog geen vijf minuten lopen van de trein- en busstations. Voor actuele informatie kun je de websites Arriva of www.ns.nl raadplegen.

Kom je met de auto?

Sittard-Geleen beschikt over diverse parkeergarages en parkeerterreinen voor bezoekers van de stad. De parkeergarages zijn schoon, goed verlicht en beschikken over ruime vakken. Je kunt je voertuig hier veilig en comfortabel parkeren. In Sittard-Geleen geldt betaald parkeren op werkdagen van 09.00 tot en met 19.00 uur. Op koopzondagen is dit van 12.00 tot en met 18.00 uur. Tijdens de koopavond op donderdag is het betaald parkeren van 09.00 tot en met 22.00 uur. In de parkeergarages waar je achteraf kunt betalen, geldt 24 uur per dag, 7 dagen per week betaald parkeren. In deze garages kun je met bankpas, creditcard, papiergeld en muntgeld betalen. Op straat en op de meeste parkeerterreinen kun je met muntgeld vooraf betalen. Ook is er de mogelijkheid om te belparkeren.

Parkeertarieven Geleen

Parkeren op straat of op een parkeerterrein kost € 1,90 per uur. Het dagtarief voor straatparkeren is per 1 januari 2021 komen te vervallen.  

  • Straatparkeren: € 1.90 per uur 
  • Marktgarage: eerste uur gratis (m.u.v. de zaterdag), daarna € 1,- per uur; max. dagtarief € 5,- 

Meer informatie over parkeertarieven in de gemeente Sittard-Geleen