Toekomstvisie 2030

Hoe ziet de toekomst van Sittard-Geleen eruit in 2030? Waar willen we naartoe en hoe gaan we dat vormgeven? Het gaat ons allemaal aan en juist door samen te werken, maken we er iets moois van. 

In Sittard-Geleen zijn al heel veel vrijwilligers, inwoners en ondernemers bezig met initiatieven die bijdragen aan het waarmaken van de Toekomstvisie 2030. Bekijk hieronder de films van enkele initiatiefnemers. Zij vertellen wat ze doen, waarom ze dat doen en hoe hun initiatief bijdraagt aan onze gezamenlijke toekomstvisie.

Toekomstvisie 2030

Stichting Plök

Stichting Plök onderhoudt de fruitboomgaard in Munstergeleen en andere grote en kleine voedselbossen in onze gemeente. Het motto van Stichting Plök: het jaar 2030 is ver weg, maar je kunt vandaag natuurlijk al beginnen om de wereld groener en aangenamer te kleuren. 

ikplukmee.nl

Een schone toekomst voor Sittard-Geleen

Bekijk het inspirerende verhaal van Melle van Buren. Al jaren ruimt hij elke dag het zwerfafval op in zijn wijk. Op deze manier inspireert hij zelfs anderen om ook hun buurt schoon te houden. Een schone en veilige woonomgeving hoeft niet moeilijk te zijn.   

Melle vindt het belangrijk om de jongeren van vandaag een schone toekomst te geven op moeder aarde. Uiteindelijk is zijn streven om van Sittard-Geleen de groenste en schoonste stad van Nederland te maken. Een mooie ambitie!

Positief Gezond Munstergeleen

In Munstergeleen bij Huisartsen Hartje Dorp denken ze goed na over de toekomst. Gezondheid heeft niet alleen te maken met prettig voelen in je lijf, maar ook gelukkig zijn in je eigen wijk. Samen met bewoners hebben ze dit aangepakt.

"Het vertrouwen dat we het voor elkaar krijgen met z'n allen", is volgens huisarts Roel Smeijsters ontzettend belangrijk bij de opbouw van een leefbare wijk waarin mensen gezond én gelukkig zijn. 

NSpeaker

Jonge ondernemer Ceriel Lucker maakt van oude NS onderdelen gloednieuwe speakers. Hij laat zien dat er enorm veel mogelijkheden zijn met de materialen die we al hebben. Een circulaire productie, het ontwikkelen van nieuwe producten met oude materialen, krijgt een steeds belangrijkere plek.  

www.ceriellucker.com