Alles dichtbij

Winkelen

Sittard-Geleen heeft alles in huis voor een dagje heerlijk winkelen. De winkelcentra hebben talloze speciaalzaken en veel exclusieve winkels. In de grote winkelstraten zijn bovendien de belangrijkste (inter)nationale winkelketens te vinden. Daarnaast hebben de meeste wijken en dorpen een eigen winkelvoorziening voor het doen van de dagelijkse boodschappen.   

Alles voor huis en tuin vind je op de Gardenz-boulevard. Op de Bergerweg en Industriepark Noord liggen veel speciaalzaken voor bijvoorbeeld keukens, sanitair, tegels, ramen en deuren en rolluiken.

Scholen

Sittard-Geleen telt momenteel 34 scholen voor basisonderwijs, verdeeld over 38 locaties. Naast scholen voor regulier primair onderwijs telt de stad twee scholen voor speciaal basisonderwijs en twee scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs.

Er zijn drie middelbare scholen: het Graaf Huyn College in Geleen (vmbo, havo, vwo), het Trevianum (havo en vwo) in Sittard, en het DaCapo College (vmbo) met zes locaties in Sittard, Geleen en Born.

Het VISTA college biedt op verschillende locaties in Sittard mbo-opleidingen aan. Voor excellerende hbo-opleidingen kun je terecht bij Zuyd Hogeschool en Fontys in Sittard.

Meer informatie over studeren

Speelvoorzieningen

Buiten spelen is heel belangrijk, niet alleen voor de ontwikkeling van kinderen tot evenwichtige en gezonde volwassenen, maar ook voor de leefbaarheid in wijken en buurten. Vaak is het buiten spelen van de kinderen het begin van onderlinge sociale contacten in de buurt. Sittard-Geleen heeft daarom een groot aanbod in speelvoorzieningen, verspreid over de hele stad.

voorzieningen_new.jpg

Accommodaties

De gemeenschapsvoorzieningen in Sittard-Geleen zijn uitstekend. Gemeenschapshuizen, wijkcentra, multifunctionele accommodaties, jeugd- en jongerenaccommodaties, sportvelden, tennisparken en binnensportaccommodaties: je vindt ze overal.

Sittard-Geleen is een sportieve stad. En dat blijkt ook uit de vele bekende sportlocaties zoals: Laco (sporthal, zwembad en ijsbaan); het sportcomplex aan de Sportcentrumlaan (sporthal, sportvelden en zwembad), ’t Anker (sporthal, sportvelden en zwembad) en Sportzone Limburg (stadion, atletiekbaan, sportvelden).

Cultuur

Sittard-Geleen staat bol van de cultuur en heeft veel professionele cultuurinstellingen, zoals bijvoorbeeld jeugd- en jongerentheater Het Laagland, Museum Het Domein, kunsthuis Artamuse, BiblioNova, het Regionaal Historisch Centrum, Collegium Ad Mosam en Stadsschouwburg Sittard-Geleen. Daarnaast staat de stad bekend om het bloeiende verenigingsleven met honderden verenigingen op het gebied van sport, muziek en cultuur.

Meer informatie over cultuuraanbod

voorzieningen_scholen.jpg