Middelbaar beroepsonderwijs

Fusie Arcus & Leeuwenborgh

ROC Leeuwenborgh en het Arcus college waren jarenlang dé onderwijsinstellingen voor beroepsonderwijs in de regio Zuid-Limburg. In september 2019 zijn het ROC Leeuwenborgh en het Arcus college echter gefuseerd tot één regionaal opleidingscentrum: het VISTA college. De fusie werd noodzakelijk geacht om te kunnen anticiperen op de gevolgen van de sterke demografische krimp in de regio en ontwikkelingen op de regionale arbeidsmarkt. Tegelijkertijd waarborgt de fusie de kwaliteit van het onderwijs naar de toekomst.

Studeren bij VISTA college

Als mbo onderwijsinstelling voorziet het VISTA college in de behoefte aan goed geschoold en gekwalificeerd personeel op mbo-niveau. Studeren bij het VISTA college betekent opgeleid worden tot een vakmens met de juiste skills die passen in een omgeving die steeds verandert en zich blijft ontwikkelen. Het VISTA college biedt in totaal meer dan 230 mbo-opleidingen aan op niveau 1,2,3 en 4. Deze opleidingen zijn verdeeld in een aantal werelden zodat jij jouw opleiding snel kunt vinden.  

Op vier verschillende locaties in Sittard-Geleen biedt het VISTA college in totaal 49 opleidingen aan. De opleidingen zijn toegespitst op meerdere niveaus, richtingen en leerwegen. De opleidingen worden gegeven op schoollocaties of in de praktijk bij leerwerkbedrijven of bij bedrijven die kiezen voor een bedrijfstraining. Mogelijkheden te over.  

Kennismaken met VISTA college? Kijk op www.vistacollege.nl

vistacollege.png

VISTA college Techniek

Het VISTA college is ook dé techniekopleider van Zuid-Limburg. Wil jij met jouw handen gaan werken door te gaan produceren, bouwen en onderhouden? Een slimme keuze, want alles om je heen is techniek. In deze sector zijn heel veel opleidingen en het bedrijfsleven is continu op zoek naar goed geschoolde technische krachten. Dus waar wacht je op? Welkom in de wereld van Techniek!

Meer informatie over technische (bedrijfs)opleidingen 

vdl.jpg

Topopleidingen

Volgens de Keuzegids MBO 2019 (uitgebracht vóór de fusie) hebben zowel ROC Leeuwenborgh als Arcus topopleidingen die tot de beste van Nederland gerekend mogen worden! Kijk hieronder in het overzicht voor welke topopleidingen je in Sittard-Geleen terecht kunt.

 Arcus ROC Leeuwenborgh 
 Mediavormgever, N4BOL   Eerste monteur mechatronica, N3BOL
 Allround signmaker, N3BOL  Technicus Human Technology, N4BOL
 Medewerker Sign, N2BOL  Monteur mechatronica, N2BOL
 Signspecialist, N4BOL  Aankomend medewerker Grondoptreden, N2BOL
   Aankomend onderofficier Grondoptreden, N3BOL

Gilde Opleidingen | Gilde Zorgcollege

Gilde Opleidingen is traditioneel een grote naam binnen het mbo. Al tientallen jaren is Gilde Opleidingen dé mbo-opleider in Midden- en Noord-Limburg. Aandacht voor het individu staat hoog in het vaandel. Bij Gilde Opleidingen kennen ze de studenten bij naam en worden ze gemist als ze er een dagje niet zijn. Op die manier voelen opleidingen kleinschalig aan, terwijl ze wel groots in daadkracht zijn. Naast locaties in Roermond, Venlo, Weert en Venray beschikt Gilde Opleidingen ook over een opleidingslocatie in Geleen. In Geleen is namelijk het Gilde Zorgcollege gevestigd, waar je diverse zorggerelateerde beroepsopleidingen kunt volgen.  

www.gildezorgcollege.nl