Heerlijke koffiezaken

Het drinken van koffie is voor veel mensen dagelijkse routine. Dat geldt zeker voor studenten! We hebben een aantal koffiezaken geselecteerd waar je met een gerust hart kunt genieten van je dagelijkse dosis cafeïne. Zo kun je er weer een tijdje tegenaan.

Coffee Mundo

Coffee Mundo is dé espresso en brew bar van Sittard. Het personeel streeft naar perfectie en dat proef je. In deze zaak word je overspoeld door de liefde voor koffie. Volgens de AD koffietest (2016) serveert Coffee Mundo de beste koffie van Nederland en dat kunnen wij allemaal maar beamen. Coffee Mundo heeft twee zaken in de historische binnenstad van Sittard met allebei een bijzondere inrichting. Naast de heerlijke koffies en cappuccino’s zijn ook de taartjes, gebakjes en muffins overheerlijk. Tot snel!

Coffee Mundo The Library 
Ligne 6, Sittard

Coffee Mundo 
Markt 3, Sittard
lunchen_sittardgeleen_coffeemundo.jpg

Generation Coffee

Sinds enkele weken tref je een nieuwe espressobar aan op de Steenweg in Sittard, genaamd Generation Coffee. De plek waar je naast koffie in alle soorten en maten ook terecht kan voor de espressomachines, accessoires en waterfiltraties. In de zaak zelf zijn diverse machines te bewonderen én is er een werkruimte gecreëerd waar koffiemachines ter plekke worden gerepareerd. De nieuwe zaak is verdeeld in diverse etages waardoor je altijd een comfortabele plek vindt voor een zakelijk overleg, studieplaats of gewoon om even lekker te koffieleuten.

Generation Coffee
Steenweg 53
Sittard
tips_koffiezaken_generationcoffee.jpg

Kop_

Kop_ is een unieke locatie op de hoek van het drukste winkelkruispunt van Sittard. Bij Kop_ vind je alles wat met een kop te maken heeft. De combinatie van een gespecialiseerde knip- en kleursalon met een gezellige bar zorgt voor een ontspannen sfeer. Kop_ is de ideale plek om je dag goed te beginnen met een lekkere kop koffie en een ontspannen ontbijtje. Bij Kop ruikt het dan ook de hele dag naar versgemalen koffiebonen. Geniet van een kop thee, een glaasje fris, een verse smoothie, een kleine lunch of een zoete lekkernij aan een van de tafeltjes, de loungebank of met lekker weer op een zonnige terras.

Kop_
Begijnenhofstraat 3
Sittard
winkel_kop_sittard.jpg

Leven

Vanuit een passie voor koken, het maken van gebak en de wens om mensen hiervan te laten genieten is Leven ontstaan. Een unieke koffiebar en lunchroom in de binnenstad van Sittard. In het rijksmonumentale pand neem je plaats in de prachtige serre uit 1905 met zicht op de tuin en zie je hoe de zon door de glas-in-lood ramen schijnt. Of plof neer op de bank in de zithoek en zie de mensen in de winkelstraat voorbij lopen. Op de kaart vind je heerlijke broodjes, sandwiches en soepjes. Afgelopen jaar veroverde Leven als enige horecazaak in Sittard een plek in de Nederlandse Koffie Top 100. Dat klinkt veelbelovend! 

Leven 
Voorstad 2 
Sittard  
lunchen_sittardgeleen_leven.jpg

McKaela’s

In hartje stad Sittard, op slechts enkele meters afstand van de sfeervolle Markt, ligt McKaela’s: dé speciaalzaak voor koffie en thee. In een historisch pand verkoopt McKaela’s verschillende soorten koffie en daarnaast een thee-assortiment met meer dan 140 (!) verschillende soorten verse thee. Wandel beslist eens binnen en ontdek een nieuwe wereld op het gebied van koffie en thee. In het ‘coffeetje’ maakt de barista graag een latte, cappuccino of Italiaanse koffieklassieker naar persoonlijke voorkeur voor je klaar.

McKaela's
Paardestraat 13
Sittard
tips_koffiezaken_mckaelas.jpg