Parken

De stad is een walhalla voor natuurliefhebbers. Sittard-Geleen heeft enkele jaren geleden niet voor niets de prijs Groenste stad van Nederland gewonnen.

Stadspark

Het Stadspark in Sittard is een echt ‘mensenpark’. Bij de eerste zonnestralen vind je hier al kinderen die met hun ouders genieten bij de eendenvijver, jongeren die lekker een balletje trappen op de evenementenvlakte en vissers die geduldig naar hun dobber staren langs de roeivijver. Water staat dan ook centraal in dit heerlijke groene park. Behalve de vijvers, vind je hier de stroomgebieden van de Geleenbeek en Molenbeek.

Kunst

Tot 1985 lag er een openluchtzwembad midden in het park. De strakke voorgevel van dit oude gebouw doet nu dienst als de entree voor de evenementenvlakte. Diep verscholen in het groen staat nog een oude stenen sluis. Volgens een bouwtekening uit 1752 was de sluis toen al bouwvallig! Ben je een kunstliefhebber? Ook dan kom je in het Stadspark niets tekort. Je vindt er een aantal bijzondere kunstwerken, waaronder het keramische beeld ‘Moeder en kind’ van Donald de Leest.

Nationaal monument

Het stadspark staat  op de nominatie om als nationaal monument aangewezen te worden.

stadspark_klein.jpg

Burgemeester Damenpark

In Geleen ligt het Burgemeester Damenpark. Ook dit park ligt centraal gelegen en heeft veel natuurschoon te bieden. Het park is ideaal voor een korte wandeling of om lekker uit te rusten. Lekker genieten van de zon of verkoeling zoeken in de schaduw onder een boom. Het Burgemeester Damenpark leent zich er uitstekend voor. In het voorjaar en in de zomer vinden in het park diverse evenementen plaats. 

Damenpark.jpg