Perfecte uitvalsbasis

De bereikbaarheid van Sittard-Geleen is uitstekend. Dat geldt voor weg-, fiets- en spoorverbindingen, maar ook voor vliegverbindingen. Dat maakt van Sittard-Geleen de perfecte uitvalbasis om te wonen en recreëren.

Fiets

Alle voorzieningen binnen de stad zijn uitstekend met de fiets te bereiken, dankzij een uitgebreid netwerk van goed onderhouden fietspaden. Recreatieve fietsroutes bieden in de zomer volop mogelijkheden voor prachtige tochten door stad en streek.

Trein

Dankzij snelle en frequente treinverbindingen sta je zo in Eindhoven (40 min) en Venlo (1 uur), Brussel en Keulen (1,5 uur), Amsterdam (2 uur), Parijs en Frankfurt (3 uur) en Londen (4,5 uur). Tussen de grote steden in Zuid-Limburg (Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen) rijdt vier keer per uur een trein die ook Meerssen, Beek, Geleen, Valkenburg, Voerendaal, Schinnen, Nuth, Hoensbroek, Landgraaf en Kerkrade aandoet.

Kijk op www.ns.nl voor het actuele reisschema.

Bus

Sittard-Geleen wordt uitstekend bediend door een betrouwbaar, snel en frequent bussysteem. De bustijden sluiten goed op elkaar en op de treinen aan, waardoor overstappen makkelijk  is.

Kijk op Arriva voor meer informatie.

Auto

Vanuit de stad ben je binnen maximaal 10 minuten op de A2 of de A76. Nog fijner: er zijn nauwelijks files. Binnen een kwartier doorkruis je snel en gemakkelijk beide stadcentra. De buitenwijken van Sittard-Geleen staan uitstekend met elkaar in verbinding, waardoor iedere locatie binnen en buiten de stad snel en effectief te bereiken is. Ook de parkeergelegenheid is in Sittard-Geleen goed geregeld. Bij de bedrijventerreinen in de stad en in de centra  is ruime parkeergelegenheid aanwezig.

bereikbaarheid_klein.jpg


Je bent zó in België, Duitsland of de rest van Nederland:
 

Aken 30 km Heerlen 15 km
Düsseldorf 80 km Maastricht 18 km
Keulen 95 km Roermond 25 km
Luik 45 km Venlo 50 km
Antwerpen 110 km Eindhoven 65 km
Brussel 110 km Utrecht 160 km

Vliegtuig

Binnen maximaal één uur reizen bereik je vanuit Sittard-Geleen maar liefst acht vliegvelden: Brussel, Charleroi, Luik, Keulen, Düsseldorf, Weeze en Eindhoven. Vanaf Sittard-Geleen is Maastricht Aachen Airport, het regionale vliegveld van Zuid-Limburg, binnen 15 minuten bereikbaar. Zo heb je zowel continentale als intercontinentale vluchten binnen handbereik.