Unieke conceptstores die je zeker gaan verrassen

Als gevolg van branchevervaging in de retailsector en veranderend consumentengedrag schoten conceptstores in de afgelopen jaren plotseling als paddenstoelen uit de grond. Sittard-Geleen vormt daar geen uitzondering op. Het bulkt er van de unieke adresjes.

Conceptstores zijn niet uitsluitend gefocust op de verkoop van een product. Minstens net zo belangrijk is het uitdragen van een bepaald thema en de winkelbeleving. De passie, visie, leefstijl en / of levensovertuiging van de eigenaar(s) vormen vaak een inspiratiebron en zijn dan ook nauw verweven met het winkelconcept. Omdat het thema de rode draad vormt in conceptstores, hoeft er niet per definitie een verband te bestaan tussen de productgroepen die er worden aangeboden. Zie onderstaande voorbeelden en laat je inspireren!
   

Cayboo

Cayboo heeft een duidelijk thema: bamboe! Bamboe textiel, hout, servies en accessoires: Cayboo heeft het in huis. Uniek is het eigen TiMEBOO horloge gemaakt van natuurlijke bamboe gecombineerd met kurk en leer. Naast het aanbieden van producten van hoogwaardige kwaliteit, staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Cayboo helpt je graag op weg om ook in het dagelijks leven te kiezen voor meer duurzame varianten van producten. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van bamboe en voel je welkom in deze prachtige winkel. 

Cayboo
Steenweg 7, Sittard

cayboo_conceptstore.jpg

FEE Collective

FEE is ‘de liefdesbaby’ van Angela en Chrissy, twee vrouwen die hun krachten hebben samengebundeld om een gezamenlijke liefde voor kunst te vertalen naar fashion. FEE staat voor Fashion Exposes Everyone. Met andere woorden: we zijn allemaal artiesten; we zijn allemaal ons eigen kunstwerk. Angela en Chrissy hebben met FEE een wereld gecreëerd waarin iconische stijlen, subculturen en goede koffie samenkomen. Hun kennis van iconen uit de film-, fashion-, en muziekwereld maken van deze twee vrouwelijke onderneemsters de perfecte stylistes.

Winnaar van the Most Innovative Store Award 2014

FEE Collective
Limbrichterstraat 71, Sittard

winkels_conceptstore_sittard_fee.jpg

JOELLE BOERS STUDIO

JOELLE BOERS STUDIO werd opgericht in oktober 2015 door Joelle Boers en haar partner Ivo Capel. Deze verrassende conceptstore in Geleen brengt interieurdesign, fashion, lifestyle, planten én een gezellige koffie corner samen onder één dak. Een bezoek aan de studio is dan ook een beleving op zich. Je kunt even ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en in een huiselijke sfeer op zoek gaan naar nieuwe ontdekkingen. Naast Scandinavische merken tref je hier ook lokale en Europese fashion labels aan. Een bezoek aan Sittard-Geleen meer dan waard!

Winnaar van the Most Innovative Store Award 2017

JOELLE BOERS STUDIO
Salmstraat 92, Geleen

joelleboers_conceptstore.jpg

JOY. Urban Jungle

JOY. Urban Jungle (voorheen: Joy Fashion Furniture), vernoemd naar eigenaar Joy Wiggers, wordt omschreven als een eigentijds mini-warenhuis. Een plaats waar producten overzichtelijk en in een huiselijke sfeer worden gepresenteerd. Je kunt hier terecht voor (kamer)planten, woonaccessoires en cadeauartikelen. Planten spelen echter de hoofdrol. Combineer jouw favoriete plant met het perfecte potje. Het assortiment wordt doorlopend vernieuwd en zo heb je als klant altijd iets om naar uit te kijken. Aanrader! 

JOY. Urban Jungle 
Misboekstraat 10, Sittard 

joyurbanjungle_conceptstore.jpg

'T Filiaal

Eind februari 2019 opende het jongere zusje van de populaire schoenenzaak Bormans Modeschoenen, gevestigd in hartje Sittard. ’T Filiaal heeft een aangepast concept. Naast schoenen zijn er ook allerhande cadeauartikelen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan noten, badschuim, snoep, kaarsen en flessen wijn. Er zijn ook leuke interieuritems verkrijgbaar om je inrichting net dat beetje extra te geven. De nieuwe zaak, gelegen in de Putstraat, heeft een huiselijke en industriële look. Je kijkt je ogen uit!

‘T Filiaal 
Putstraat 19, Sittard

tfiliaal_conceptstore.jpg

Labels

Labels is onderscheidend door een indrukwekkende collectie bestaande uit exclusieve merken van zowel gevestigde als jonge designers, het strakke interieur design en de persoonlijke aandacht waarmee de eigenaren hun klanten ontvangen. De zaak beschikt ook over een succesvolle eigen webshop. Klanten, waaronder BN'ers (DJ Hardwell, Doutzen Kroes, Tiësto) en zelfs internationale sterren (Chris Brown), komen uit alle windstreken. Labels is vooruitstrevend als het gaat om 'beleving'. Zonder meer een van de meest unieke winkels van Nederland!

Winnaar van de Dutch Best Customer Experience Award (2018, categorie Women & Men)

Labels
Putstraat 10-12, Sittard

winkels_conceptstore_sittard_labelsfashion.jpg

Local's BAR | BUY | BEAUTY

Eind juli 2019 opende Local’s voor het eerst de deuren. Het historische hoekpand aan de Limbrichterstraat / Molenbeekstraat is omgetoverd tot een grote conceptstore waar horeca, beauty en mode zijn ondergebracht onder één dak. Local’s is een plek waar we samenkomen om te verbinden, verwennen, vertroetelen en verrassen. Beleving is het sleutelwoord en de zintuigen worden hoe dan ook geprikkeld. De exploitatie is in handen van drie vrouwelijke ondernemers uit Sittard. 

Genomineerd voor de Dutch Retail Experience Awards 2020 (categorie: Most Innovative Start Up Award)

Local’s 
Limbrichterstraat 18, Sittard

Locals_conceptstore.jpg

Hebbeding

Hebbeding in Geleen wordt gerund door ondernemende vrouwen die in de winkel ieder hun eigen ding doen. Bepaalde plekken in de winkel worden ook opengesteld voor andere ondernemers die hun spullen willen verkopen. Op deze manier blijft het assortiment continu in beweging! Van zelfgemaakte tassen, babyspulletjes tot woonaccessoires: hier vind je de meest uiteenlopende 'hebbedingetjes'. Tweedehands spulletjes krijgen hier een tweede leven en van tijd tot tijd vinden er ook workshops plaats. 

Hebbeding
Raadhuisstraat 12b Geleen, Nederland

Hebbeding.jpg

SOOF conceptstore

SOOF gooit het meer over de artistieke boeg, en vreemd is dat niet, want Sofie Timmers is de kleindochter van de bekende Sittardse kunstschilder Frans Timmers. In haar zaak aan de Rosmolenstraat zie je dat dan ook terug. SOOF is dé plek waar exclusieve mode, interieur en kunst samenkomen. Laat je verrassen door bijzondere Nederlandse en Scandinavische fashionlabels en neus tussen unieke vintage meubeltjes en woonaccessoires. Beter ga je even offline en kom je gezellig langs!

SOOF conceptstore
Rosmolenstraat 7, Sittard
winkels_conceptstore_sittard_soof.jpg