Start als ondernemer

Droom je al lang van je eigen bedrijf, maar weet je niet hoe je het voor elkaar krijgt? 
Daar hebben deze vier jonge ondernemers ook over getwijfeld.
Al snel vonden ze de hulp die ze nodig hadden dankzij de gemeente Sittard-Geleen, Streetwise en de centrummanagers van Sittard en Geleen.
Ontdek hier hoe ze dat precies gedaan hebben!

Wil jij ook je eigen bedrijf starten? Neem dan snel contact met ze op om samen te bekijken wat jij nodig hebt.

Studio Balt

Nadieh Baltus heeft geen standaard bloemenzaak. Ze heeft een studio waar ze originele boeketten maakt met bijzondere bloemen. Iedere dag haalt ze op de bloemenveiling verse bloemen die passen bij de boeketten van haar klanten.

Toen Nadieh wilde verhuizen van een oud schoolpand naar een goed bereikbare locatie, schakelde ze de hulp in van Streetwise en Centrummanagement Geleen. Het resultaat: een ruim pand dat een prominente plaats inneemt aan de markt in Geleen.

Bekijk haar werk ook op haar website, facebook en instagram.

Local's | Bar | Buy | Beauty

In 2019 startte Natascha Mostert met een unieke concept store in Sittard: Local's Bar, Buy & Beauty. In het Bar-gedeelte kun je heerlijk ontbijten, lunchen en een keer per maand zelfs dineren. Het Buy-gedeelte draait om unieke en sustainable merken. En wil je je helemaal laten verwennen? Stop dan ook bij het Beauty-gedeelte voor een manicure of pedicure. Streetwise, de gemeente en het centrummanagement van Sittard hielpen Natascha om dit ingewikkelde en unieke concept mogelijk te maken.

Hou ook de website, facebook, en instagram van Local's in de gaten.

Revélo Bikes

Herman Hammer staat aan het hoofd van een winkel met twee hartverwarmende concepten. Als initiatiefnemer van de Cycle Hub neemt hij mensen onder zijn vleugel en geeft ze een opleiding tot fietsenmaker. Daarnaast maakt hij met zijn winkel Revélo Bikes ook unieke custom fietsen van circulaire producten. Zo krijgt alles bij Revélo een tweede kans. De samenwerking met Streetwise, gemeente Sittard-Geleen en ook participatieplatform Vidar is hierbij essentieel.

Wil je meer weten over dit mooie concept? Ga dan naar de website van Revélo Bikes en de facebookpagina van Cycle Hub Limburg.

Dresses Boutique

Roman Rutjens is een echte Sittardenaar. Zijn droom was om een wereld te creeeren waarin vrouwen, jurken en stijl centraal staan. Maar geld vinden voor een geschikt pand bleek moeilijker dan gedacht. Met zijn 40 pagina's tellend businessplan én hulp van Streetwise en de gemeente, wist Roman het benodigde krediet te krijgen.

Roman en Streetwise gingen in gesprek met verhuurders en het resultaat mag er zijn: een winkelpand op een toplocatie in de stad en een collectie van meer dan 200 verschillende jurken, voor zakelijke besprekingen, een leuke middag in de stad, en natuurlijk allerlei feestelijke gelegenheden.

Ook de collectie zien? Ga dan naar de website van Dresses Boutique, of bekijk de topstukken via Facebook, Instagram, TikTok, Pinterest, YouTube en Twitter