Start als ondernemer

Droom je al lang van je eigen bedrijf, maar weet je niet hoe je het voor elkaar krijgt? 
Daar hebben deze vier jonge ondernemers ook over getwijfeld.
Al snel vonden ze de hulp die ze nodig hadden dankzij de gemeente Sittard-Geleen, Streetwise en de centrummanagers van Sittard en Geleen.
Ontdek hier hoe ze dat precies gedaan hebben!

Wil jij ook je eigen bedrijf starten? Neem dan snel contact met ze op om samen te bekijken wat jij nodig hebt.

Local's | Bar | Buy | Beauty

In 2019 startte Natascha Mostert met een unieke concept store in Sittard: Local's Bar, Buy & Beauty. In het Bar-gedeelte kun je heerlijk ontbijten, lunchen en een keer per maand zelfs dineren. Het Buy-gedeelte draait om unieke en sustainable merken. En wil je je helemaal laten verwennen? Stop dan ook bij het Beauty-gedeelte voor een manicure of pedicure. Streetwise, de gemeente en het centrummanagement van Sittard hielpen Natascha om dit ingewikkelde en unieke concept mogelijk te maken.

Dresses Boutique

Roman Rutjens is een echte Sittardenaar. Zijn droom was om een wereld te creeeren waarin vrouwen, jurken en stijl centraal staan. Maar geld vinden voor een geschikt pand bleek moeilijker dan gedacht. Met zijn 40 pagina's tellend businessplan én hulp van Streetwise en de gemeente, wist Roman het benodigde krediet te krijgen.

Roman en Streetwise gingen in gesprek met verhuurders en het resultaat mag er zijn: een winkelpand op een toplocatie in de stad en een collectie van meer dan 200 verschillende jurken, voor zakelijke besprekingen, een leuke middag in de stad, en natuurlijk allerlei feestelijke gelegenheden.