Gastvrij ziekenhuis

Zuyderland in Sittard-Geleen is een ultra modern ziekenhuis. Een technologisch hoogontwikkeld centrum, waar op de meest patiëntvriendelijke en efficiënte manier zorg wordt geboden. Dankzij de Zorgboulevard van het Zuyderland, kan iedereen op één plek terecht voor behandeling (cure) en ondersteuning (care). Diverse zorgpartners en zorgaanbieders bieden ondersteuning bij onderzoek, begeleiding, revalidatie, advies, informatie en voorlichting.

Zuyderland werd in 2014 uitgeroepen tot het beste ziekenhuis van Limburg.

Bijzondere zorg
Zuyderland opende in januari 2009 in de gemeente Sittard-Geleen haar deuren. Het eerste papierloze ziekenhuis van Nederland, met alleen eenpersoonskamers, een volledig geautomatiseerd bevoorrading- en afvalverwerkingssysteem, een eigen ‘groene’ energiecentrale en vooral een andere benadering van de patiënt. Dit technologisch hoogontwikkeld centrum biedt ruimte aan Zuyderland (ziekenhuis), Zuyderland Revalidatie, Zuyderland Geestelijke Gezondheidszorg en een Zorgboulevard.

Er werken ongeveer 2.500 medewerkers, inclusief 170 medisch specialisten, en het verzorgingsgebied omvat circa 200.000 inwoners.

De drie speerpunten van Zuyderland zijn:
  • Het thuisgevoel: de patiënt is gast en verblijft op een ruime eenpersoonskamer met eigen sanitaire voorzieningen.
  • De patiënt staat centraal tijdens het zorgproces. Alle nodige zorg - medische, paramedische of psychische hulp - is tijdens het verblijf binnen handbereik.
  • Slimme ICT-toepassingen veraangenamen het verblijf, vergroten het menselijk aspect en optimaliseren het zorgproces. Alle benodigde (patiënt)informatie is plaats- en tijdonafhankelijk beschikbaar, zelfs aan het bed van de patiënt.

 

orbis_7.jpg

ZuyderlandThuis
Zuyderland levert met zo’n 3.000 betrokken en ondernemende medewerkers zorg aan cliënten in de Westelijke Mijnstreek en omgeving (van Beek tot Echt). De zorg varieert van verpleging en verzorging, tot thuiszorg, jeugdgezondheidszorg en huishoudelijke hulp. Zuyderland Thuis levert zorg aan cliënten met veel voorkomende zorgbehoeften, maar ook aan bijzondere doelgroepen. Het streven is om de cliënten in de regio in staat te stellen zo lang mogelijk hun eigen leven te leiden. Voor de komende jaren heeft Zuyderland Thuis een aantal speerpunten bepaald, zoals het verder bouwen aan kleinschalige woon- en zorgvoorzieningen, maar ook het steeds meer aanbieden van zorg in de wijk door buurtteams en het toepassen van moderne technologie.

Zuyderland 

Zuyderland bestaat uit bestaat uit Zuyderland, Zuyderland Geestelijke Gezondheidszorg en Zuyderland Revalidatie. Tot het concern behoren ook Zuyderland Thuis (waaronder Zuyderland Thuiszorg en de zorgcentra Zuyderland De Baenje, Zuyderland De Kollenberg, Zuyderland Hoogstaete, Zuyderland St. Jansgeleen, Zuyderland St. Odilia, Zuyderland Zilverlinde, Zuyderland Daniken, Zuyderland St. Maarten, Zuyderland Lemborgh, Zuyderland Vastrada, Zuyderland De Egthe, Zuyderland Pejjerhoes en Zuyderland Hospice Daniken) en Zuyderland Huishoudelijke Hulp. Het concern is actief op het gebied van zorg, dienstverlening, wonen en welzijn in Zuid- en Midden-Limburg.

Zuyderland
Dr. van der Hoffplein 1
6162 BG Sittard-Geleen, Netherlands

wonen---orbis.jpg