25 feb 2021

Studenten Zuyd Hogeschool winnen Legal Tech Challenge

Vier studenten van de opleiding HBO-Rechten bij Zuyd Hogeschool in Sittard hebben de landelijke Legal Tech Challenge van het ministerie van Justitie en Veiligheid gewonnen. Ze bedachten een app die burgers helpt bij het aanvragen van bijstand.

Derdejaars studenten Charissa Lutgens (22), Nicolle Beugels (24), Laura Jacobs (19) en vierdejaars Helena Verspaget van Zuyd hebben samen de app Appsolution bedacht. De app is een ‘Eerste hulp’ bij beslissingen. Wie bijzondere bijstand heeft aangevraagd, ziet dankzij de ingebouwde ‘termijnbewaker’ in de app wanneer de weken waarbinnen de gemeente moest reageren verstreken zijn. Vervolgens toont de app een voorbeeldbrief om de gemeente in gebreke te stellen of om bezwaar te maken tegen de beslissing.

De jury was erg onder de indruk van de vernieuwende opzet van de app. Vijf Limburgse gemeenten hebben al interesse getoond in de app. Met het prijzengeld gaan de vier studenten beginnen met de ontwikkeling van de app om deze vervolgens in de markt zetten. 

Lees het hele bericht van Zuyd Hogeschool hier.

Bezoek de website appsolution-gemeente.nl voor meer informatie over de winnende app.

<< Terug naar nieuwsoverzicht