16 nov 2021

Snoepexpert Nico verklapt: Dit zijn de lekkerste smaken Sinterklaassnoep!

"Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe," zo gaat het bekende Sinterklaaslied. Nico Herben, manager van Jamin in Sittard, weet net zo goed de lekkerste snoepjes uit te zoeken als de Sint zelf!

Pepernoten

Denk je aan Sinterklaas, dan krijg je spontaan zin in pepernoten. Ook dit jaar ligt het strooigoed vooraan in de winkel. De klassieke smaken melk, puur en wit, zijn het populairst. Ook nemen klanten regelmatig de zakjes mee met een heerlijke karamelsmaak, of met een herfstachtige kaneelsmaak.

Een pepernoot met een echte kerst-look is de sneeuwbal: een dun laagje melkchocolade, bedekt met een witte poederlaag. Ook nieuwkomer sinaasappel is verrassend lekker. Nico's eigen lievelingssmaak is puur-aardbei: "Dan heb je dat lekkere koekje, een rijke, bittere chocolade met dat heerlijk zoete aardbeien-smaakje." Ook de kruidige, extra krokante Friese pepernoten zijn een aanrader.

 

Chocoladeletters

Een echte klassieker onder het Sinterklaassnoep is de grote, massieve chocoladeletter. Maar die letters zijn al lang niet meer zomaar melk, puur of wit. Dit jaar zijn er een paar verrassende nieuwe smaken zoals een gevulde whisky-caramel, mojito en matcha meringue met decoratieve schuimbolletjes. Nico heeft ook grappige robotletters en zelfs een chocoladeletter die je tong rood of blauw verft, afhankelijk van welk deel je eet.

Nico: "Vooral de Cookie Monster (blauwe chocolade met drie soorten koekjes) en de Unicorn (witte chocolade met een regenboog) letters verkopen heel snel. Op sommige andere plekken zijn deze smaken al helemaal uitverkocht, en Sinterklaas is er nog maar net!"

Strooit Sinterklaas al een paar jaar geen snoep meer in je schoen? Dan zijn letters met een alcoholvulling misschien voor jou. Nico loopt door zijn meer 'volwassen' assortiment: "De Baileys-letter is dit jaar erg gewild, net als die met Liquor 43. Karamel doet het natuurlijk altijd goed".

 

Kikkers en muizen

Extra lekker bij Jamin zijn de kikkers en muizen. Hoewel je ze bij veel winkels kunt krijgen, zijn die van Jamin volgens Nico veel lekkerder. "Deze worden gemaakt met echte fondant. Daarom zijn ze veel poreuzer en smelten ze meteen in je mond." Ook de fondantjes, ook bekend als borstplaat, liggen weer in de schappen. Vroeger was dit een van de meest populaire snoepjes, maar tegenwoordig is dit zachte, zoete snoepje op een enkele plaats te verkrijgen.

Heb jij ook trek in (Sinterklaas-)snoep? Ga dan zeker langs bij Jamin op de Brandstraat 14 in Sittard, of kijk online naar het assortiment. Hou ook goed de facebookpagina in de gaten voor het lekkerste nieuws!

<< Terug naar nieuwsoverzicht