menu in
Nieuwsoverzicht
26 aug 2020

Online Handwerk Club van Charlie hit op YouTube

Geld verdienen met filmpjes op YouTube en andere sociale media. Het kan, mits je genoeg volgers hebt en interessant bent voor adverteerders.
Online handwerk club Charlie Dingelstad

Voor de Sittardse Charlie Dingelstad is de verdienfase nog ver weg, maar het aantal fans van haar Online Handwerk Club groeit gestaag.

Het idee borrelde spontaan op, op de historische zondagavond in maart toen premier Rutte de lockdown afkondigde. Charlie Dingelstad: “Mensen worden eenzaam als ze gedwongen thuiszitten, dacht ik. Niet naar het werk, geen sportavonden, geen familiebezoek en dus ook geen brei- en naaiclubje, één van mijn hobby’s.”

Reden om online een handwerkclub te starten via YouTube. De eerste dag meldde zich één kijker via de chatbox op YouTube om met Charlie (27) online te handwerken en te praten. De dag erna 30 en sindsdien loopt de teller hard op. “Tussen de 300 en 600 mensen volgen me nu. Een deel live op de vaste uitzendavond op woensdag, een ander deel kijkt de uitzending terug. Mensen uit het hele land, jong en oud. Ik was eerlijk gezegd wel verrast. Breien en haken is echt geen hobby meer voor alleen oma’s. Maar het is toch een maf idee dat honderden mensen kijken als ik een trui brei en vertel hoe je dat het beste kunt doen.”

Vloggen

Charlie begon de club niet met het doel om geld te verdienen. Ook vijf maanden later gaat het haar vooral om het sociale contact. Anderzijds weet ze wel dat vloggen (het maken en publiceren van filmpjes met gesproken tekst) snel aan terrein wint en er veel geld in omgaat. “De jongere generaties hebben steeds minder met oude media zoals kranten en zelfs tv. Ze zoeken op internet op basis van hun interesses. Er zijn miljoenen vloggers. Een klein deel heeft zoveel volgers dat ze interessant zijn voor grote adverteerders. Als rond jouw vlog een advertentie wordt geplaatst, krijg je voor elke kijker een paar centen. Dat lijkt weinig, maar met bijvoorbeeld 100.000 volgers loopt dat aardig op.”

Investeren

Zelf verwacht Charlie, van oorsprong onderwijzeres en nu werkzaam als marketeer, die getallen niet te halen. “Ik zit in een echte nichemarkt. Maar toen ik onlangs liet vallen dat ik wilde investeren in betere apparatuur, maakten mensen spontaan geld over. Daarvan heb ik meteen een camera en microfoon gekocht om betere filmpjes te maken. Het gaat me echter niet om het geld, maar om mensen in deze tijd bij elkaar te brengen. Tijdens de uitzending worden allerlei onderwerpen besproken. Ik krijg ook al gratis producten of een etentje aangeboden, als ik reclame voor iets wil maken. Leuk! Misschien een idee voor Sittardse ondernemers met wie ik graag wil samenwerken.”

Meer weten over de Online Handwerk Club? Kijk op www.charlingual.com of volg ‘Charlingual’ op YouTube.

<< Terug naar nieuwsoverzicht
Delen via:

Nieuwsoverzicht Ondernemen

  • Nieuwe vacatures in Sittard-Geleen Er zijn deze week 28 nieuwe vacatures in Sittard-Geleen. Onder andere gemeente Sittard-Geleen, LEVANTOgroep en Basic Pharma zijn op zoek naar nieuwe medewerkers.
  • Nieuwe vacatures in Sittard-Geleen Er zijn deze week 17 nieuwe vacatures in Sittard-Geleen. Onder andere Tasty Present, ProfCore en VISTA college zijn op zoek naar nieuw personeel.
  • NSpeakers: tweede leven voor treinafval Afgedankte spullen niet weggooien, maar een tweede of derde leven geven. Ceriel Lucker uit Sittard-Geleen voegt de daad bij het woord.
  • Nieuwe hotspot in Sittard-Geleen: Bistrot Volte In de middeleeuwse stadswal van het voormalige Ursulinenklooster heeft de binnenstad van Sittard er een nieuwe hotspot bij: Bistrot Volte. Het restaurant heeft een groot buitenterras dat zweeft boven de historische stadsgracht.
Toon overige nieuwsberichten >>

Meer nieuws over Ondernemen

Filter
  • Unieke zonnepanelen op Dempsey Residence in Sittard-Geleen Een nieuwe kunstvorm die uniek is in Nederland. De gerenoveerde Dempseyflat in de wijk Limbrichterveld in Sittard-Geleen krijgt twee gigantische zonnepanelen waarop prachtige kunstwerken te zien zijn.
  • Nieuwe vacatures in Sittard-Geleen Er zijn deze week 28 nieuwe vacatures in Sittard-Geleen. Onder andere gemeente Sittard-Geleen, LEVANTOgroep en Basic Pharma zijn op zoek naar nieuwe medewerkers.
  • Vernieuwde brochure 'Dit is Sittard-Geleen' vanaf nu verkrijgbaar Visit Zuid-Limburg heeft in samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen de brochure ‘Dit is Sittard-Geleen’ ontwikkeld. De gratis brochure biedt de bezoeker een totaalbeeld van het toeristisch aanbod van Sittard-Geleen.
  • Studenten Zuyd Hogeschool winnen Legal Tech Challenge Vier studenten van de opleiding HBO-Rechten bij Zuyd Hogeschool in Sittard hebben de landelijke Legal Tech Challenge van het ministerie van Justitie en Veiligheid gewonnen. Ze bedachten een app die burgers helpt bij het aanvragen van bijstand.
  • 65 jaar optiek Janssen Het is 65 jaar geleden dat Theo Janssen de deuren van zijn optiekzaak in Geleen opende. Begonnen op de Annastraat 24 en jaren later verhuisd naar het huidige pand (op nummer 4).
 
Terug naar boven