12 mrt 2021

Vaste Prik maakt Sittard-Geleen schoon en veilig

De organisatie van Vaste Prik Sittard-Geleen doet goed werk als het gaat om het opruimen van zwerfafval. Onder het mom van 'samen bereiken we meer' blijft de club vrijwilligers doorgroeien.

Inmiddels zijn er al meer dan 30 vrijwilligers betrokken bij deze organisatie. Initiatiefnemers zijn Melle van Buren uit Sittard en Michel van Dijke uit Geleen. Met Vaste Prik willen ze meer bewustwording creëren, zodat mensen samenwerken voor een schoon en veilig Sittard-Geleen.

Operatie Mooimakers

Onder de noemer 'Operatie Mooimakers' organiseert Vaste Prik de volgende grote opruimacties op zaterdag 20 en 27 maart en zondag 28 maart..
Op zaterdag 20 maart wordt de Landelijke Opschoondag gehouden. Vaste Prik doet hier natuurlijk ook aan mee ondersteund door Scouting Christiaan de Wet Geleen. De wijken Geleen-Zuid en Lindenheuvel en ook Guttecoven worden dan onder handen genomen.
Op zaterdag 27 maart wordt er opgeruimd in Sittard-Oost, Sittard Baandert en Broeksittard.
Op zondag 28 maart wordt er opgeruimd in Sweikhuizen.

Adoptieplan

Adopteer een straat of wijk. Geef aan Vaste Prik door welke straten of wijken je schoon wilt houden. Dit mag je helemaal zelf bepalen. Zo kunnen ze goed in kaart brengen waar er zwerfvuil wordt geraapt. Tot nu toe zijn zo’n vijftien gebieden geadopteerd, zoals het Burgemeester Damenpark in Geleen, de Sluisweg langs het kanaal richting Born en de Winston Churchillaan in Sittard.

Materialen

De benodigde materialen  voor het ploggen (opruimen van zwerfvuil) kun je via de wijkopzichter van jouw buurt aanvragen. Je krijgt dan een prikstok, handschoenen en rode puinzakken. Als de zak vol is kun je dit melden bij de wijkopzichter of via de BuitenBeter-app, zodat de zak netjes bij jouw thuis wordt opgehaald.

Geïnspireerd om mee te helpen? Neem contact op met Vaste Prik via michelvandijke70@gmail.com

Vaste Prik heeft ook een website of volg de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Foto: Vaste Prik

<< Terug naar nieuwsoverzicht