Attracties in Sittard-Geleen

Ben je op zoek naar een leuke activiteit? Sittard-Geleen biedt het hele jaar door vertier voor jong en oud. Maak kennis met enkele populaire attracties! 

Kasteelpark Born

De trompetzwanen begroeten iedere bezoeker enthousiast met hun trompetgeschal en ook de nandoes en alpaca’s komen nieuwsgierig een kijkje nemen. In de grachten zwemmen vele soorten zwanen, ganzen en eenden en in de grote doorloopvolière vliegen de vele papegaaiachtigen om je heen.

In het park wandel je langs herten, roofdieren, stekelvarkens en apen. Verder kun je er ook geiten en schapen aaien. De aanwezige speeltuin ligt gelijk naast het terras, zodat de ouders lekker kunnen genieten van een hapje en een drankje, terwijl de kinderen ravotten op de speeltoestellen of spelen in het zand. Ook bij warm weer is het goed toeven in het Kasteelpark. De grote oude bomen geven veel schaduw. 

www.kasteelparkborn.nl
Kasteelpark Born.jpg

Landgoed Kasteel Limbricht

Bij Landgoed Kasteel Limbricht valt altijd wat de beleven. Het kasteel biedt onderdak aan twee horecagelegenheden, meerdere vergader- en feestzalen en een bed & breakfast. Wie geïnteresseerd is in de eeuwenoude historie van het kasteel, kan een rondleiding boeken onder begeleiding van een gids. De sfeervolle binnenplaats aan het water vormt met name in de zomer het decor voor de meest uiteenlopende evenementen. Het terras, dat onlangs de publieksprijs ‘het terras van het jaar 2020’ in de wacht heeft gesleept, is de ideale start-, pauze- of eindplek voor wandelaars en fietsers.

www.kasteel-limbricht.nl
kasteellimbricht_attractie.jpg

VR Experience Sittard

Ben je op zoek naar een bijzondere ervaring om samen met je familie, vrienden of collega’s te delen? Neem dan eens een kijkje bij VR Experience in Sittard! Hier beleef je dankzij Virtual Reality de mooiste avonturen. 

Afhankelijk van de samenstelling van het team worden de spellen gekozen. Er kan gekozen worden uit maar liefst 50 games! Er kunnen tot 22 personen tegelijkertijd in de ruimte. De VR Experience is uitermate geschikt als groepsactiviteit voor zowel kinderen als volwassenen. Door middel van de professionele HTC VIVE VR en de PSVR brillen bevinden deelnemers zich in een levensechte droomwereld, waar de mogelijkheden ongekend zijn. Beleef 60, 90 of 120 minuten lang een unieke ervaring!

www.vr-sittard.nl
VRexperiencesittard.png

Escape Centrum Limburg

Uitdagend en heel spannend! Nadat jij en je team zijn opgesloten, krijgen jullie maximaal één uur de tijd om samen te ontsnappen. Onder deze zenuwslopende tijdsdruk ga je op zoek naar puzzels, raadsels en hints. Alleen samenwerking leidt tot het gewenste resultaat. Ideaal dus voor families, gezinnen, vriendengroepen en vrijgezellenfeesten! Er is keuze uit meerdere escape rooms. Na afloop kun je aan de grote tafel genieten van een bordspel of je hersens kraken aan kleine breinbrekers. Er mag gratis gebruik worden gemaakt van de flipperkasten, arcadekast, tafelvoetbal en dartboard.  

Tip! Laat je opsluiten in de eenpersoons Escape Booth Starry Night. Kom jij eruit?

www.escapecentrumlimburg.nl
ecaperoom sittard limburg.jpg

Binnenspeeltuinen

Geen zin om buiten te spelen? Kom dan lekker binnen spelen bij Ballorig of Darteldome: twee overdekte binnenspeeltuinen in Sittard-Geleen. Voor kinderen van 0 t/m 12 jaar bieden indoor binnenspeeltuinen tal van mogelijkheden om te spelen, springen, klimmen, klauteren, kruipen en glijden. Ouders en begeleiders betalen geen entree. Terwijl de kinderen spelen, kunnen ouders even bijkomen in het horecagedeelte. Kortom: ideaal voor een dagje uit met de kids! 

www.ballorig.nl

www.darteldome.nl 

kinderfeestje_sittardgeleen_speeltuin.jpg

Clip 'n Climb Sittard

Altijd al willen klimmen? Dan is Clip 'n Climb Sittard iets voor jou! Of je nu 4 of 60 bent: iedereen vermaakt zich met de 30 verschillende klim challenges. Klim alleen of samen met je vriend, vriendin, ouders of collega's. Per challenge wordt de moeilijkheidsgraad aangegeven. Klimervaring is voor niemand vereist. Je klikt jezelf vast aan het zogenaamde TruBlue systeem en je bent klaar om te gaan! Na het klimmen kun je nog even nagenieten in de horeca- of arcade corner.

www.clipnclimbsittard.nl
kinderfeestje_clipnclimb.jpg

Klimmen en boulderen

Wil jij jouw klimvaardigheden naar een hoger niveau tillen? Breng dan een bezoek aan IVY climbing of Graviton Boulder Gym in Sittard. IVY climbing is het grootste en meest complete klimcentrum van de Euregio. Je kunt er lead- en toprope klimmen, boulderen en speedklimmen. Zowel jong als oud, van beginner tot (professionele) wedstrijdsporter: iedereen kan zichzelf uitdagen in het klimcentrum.
Graviton Boulder Gym is, zoals de naam al zegt, uitsluitend geschikt voor boulderen: een discipline binnen de klimsport waarbij je zonder het gebruik van een zekering (maar dicht bij de grond) een kort klimparcours aflegt.

www.ivyclimbing.nl

www.gravitonbouldergym.nl 
klimmenenboulderen.jpg

Unit 13 Outdoor Adventures

Airsoften, lasergamen of toch liever met een luchtbuks in de weer? Bij Unit 13 Outdoor Adventures in Sittard ben je aan het juiste adres. De Unit 13 arena is vormgegeven als een echt dorp, waarbij alles zo realistisch mogelijk is ingedeeld. Licht- en geluidstechnieken zorgen voor een maximale beleving terwijl jij op missie gaat. Alleen of samen met andere spelers. Let op: er gelden leeftijdsgrenzen. Alle activiteiten staan onder professionele begeleiding. Maak je klaar voor het ultieme gevecht!

www.unit13.eu

groepsuitje_sittard_geleen_lasergamen_unit13.jpg

Bowlen

Voor een ouderwets potje bowlen zit je in Sittard-Geleen helemaal goed. Met maar liefst drie bowlingcentra is er voor ieder wat wils. Ben je modern ingesteld? Kies dan voor Fletcher Wellness-Hotel Sittard. Daar vind je tien hypermoderne bowlingbanen, voorzien van alle moderne snufjes, de nieuwste technieken op het gebied van LED verlichting, gecombineerd met witte banen en videoclips. Daarnaast zijn Stardust en Centerpocket in Sittard twee uitstekende opties voor een leuk middagje bowlen met het hele gezin.

www.wellnesshotelsittard.nl/bowlen
www.bowlingstardust.nl
www.centerpocket.nl/bowlen-in-sittard
 
tips_allweather_bowlen.jpg