Watersley Sports & Talentpark

Het Watersley Sports & Talentpark is een internationale wooncampus waar tot wel 300 topsporttalenten uit binnen- en buitenland verblijven. De bewoners, die op het park verblijven als onderdeel van een team of als individu, wonen en leven in de nabijheid van de topsportfaciliteiten die deze regio te bieden heeft.

Het terrein
Het terrein van Watersley Sports & Talent Park is onderdeel van een landelijk gebied dat direct tegen de stedelijke zone van Sittard-Geleen gelegen is. Dit historisch rijke gebied is volgens diverse bronnen al sinds de 16e eeuw in gebruik. De naam Watersley geeft veel prijs over de unieke locatie; zo staat -sley voor ‘de verzamelplaats van water’, een dalkom aan de voet van de Kollenberg. 

Accomodaties
Huis Watersley werd in 1752 gebouwd als jachtslot voor de familie Loyens- Delhougne. Later, in 1876, namen een Duitse congregatie van de paters franciscanen hun intrek. In 1967 nam Stichting Pergamijn het landgoed in gebruik. Huis Watersley is sinds 1967 een rijksmonument.  

Na kasteel, klooster en zorgcentrum is het nu de plek waar jonge, ambitieuze sporters de rust vinden om hun sportieve talenten te kunnen ontplooien. Een ideale plek, midden in de Euregio. Het 29 hectare parkachtige landgoed ligt in een prachtige fietsomgeving met zowel vlakke als heuvelachtige routes, met uitvalswegen naar België en Duitsland.   

Watersley Sports & Talentpark
Watersley 31
6132 KA Sittard
watersley.jpg (1)