Sportieve stad

Sittard-Geleen is een bijzonder sportieve stad. Behalve een aantal landelijk opererende profclubs, zoals Fortuna Sittard (voetbal), Limburg Lions (handbal), V&L (handbal) en Ruijters Eaters (ijshockey), vind je hier ook een Topsport Talenten Centrum en diverse grote sportieve evenementen, zoals de Kennedy-Mars en de Hammer Series.

Sportzone Limburg
In Sportzone Limburg worden sporten, studeren en werken optimaal op elkaar afgestemd. Dat biedt maatwerk voor mensen die sportieve ambities willen combineren met hun studie of maatschappelijke carrière. De excellerende (sport)omgeving is het resultaat van de unieke krachtenbundeling van sport, onderwijs, zorg, bedrijfsleven en overheid. Voor betere (top)sportprestaties, optimale talentontwikkeling en nieuwe kennis. 

Toplocatie
Sportzone Limburg concentreert zich op sporten met wortels in de regio, zoals handbal, atletiek, triathlon, wielrennen en veldvoetbal. De Atletiekunie én de Nederlandse Triathlon Bond hebben voor Sportzone Limburg gekozen als locatie voor het nationaal trainingscentrum polsstokhoogspringen en triathlon. De nationale mountainbikeselectie verhuist in 2013 naar Sportzone Limburg om hier te profiteren van de uitstekende trainingsfaciliteiten en gebruik te maken van de wetenschappelijke kennis die wordt geleverd door het Topsport Expertise & Innovatie Centrum. De Amerikaanse wielerbond USA Cycling heeft de Sportzone ook gekozen als vestigingsplaats. De Amerikanen willen vanuit deze plek hun wielertalenten opleiden. 

Gebundelde krachten
In Sportzone Limburg in de regio Sittard-Geleen bundelen sport, onderwijs, zorg en bedrijfsleven hun krachten. Dat leidt tot betere (top)sportprestaties, optimale talentontwikkeling en nieuwe kennis. Samen geven zij kinderen, jongeren en professionals de kans hun dromen waar te maken. Leren presteren en Go for Gold: in Sportzone Limburg kan iedereen het beste uit zichzelf halen.

Kloppend hart
Het gebied rond het voetbalstadion van Fortuna Sittard is het kloppend hart van Sportzone Limburg. Bedrijven, scholen en sportverenigingen halen daar het beste uit zichzelf én uit elkaar. In de schil en in de directe omgeving van het stadion komt in totaal zo’n 23.000 m2 aan sport- en onderwijsvoorzieningen, aangevuld met nog eens 22.000 vierkante meter ruimte voor commerciële functies.

City Resort Sittard
City Resort Sittard heeft een topsporthal, fitnessruimtes, danszalen, welness- en saunafaciliteiten, hotelkamers, bedrijfs- en vergaderruimten, een klimwand en boulderruimte, restaurants en bowlingbanen. Ook zijn diverse onderwijsinstellingen gevestigd binnen City Resort Sittard, waardoor voor leerlingen de lijnen tussen onderwijs en bedrijfsleven heel kort zijn.

Leerbedrijf 'SPRINT' 
Met het leerbedrijf ‘SPRINT’ werkt de Sportstichting Sittard-Geleen aan een sportief klimaat in de stad. Ze dragen bij aan de ontwikkeling van kinderen en helpen hun talent te ontdekken. Spelenderwijs ontdekken zij hun eigen mogelijkheden op het gebied van sport en bewegen. En voor wie een zetje extra nodig is, biedt SPRINT gerichte programma’s voor alle leeftijden, van kind tot senior. Zij leveren een bijdrage aan het tegengaan van overgewicht, maar ook aan het bestrijden van sociale eenzaamheid.
sportstad.jpg