Sittard-Geleen: een MTB-paradijs voor de gevorderde mountainbiker

Sittard-Geleen heeft veel te bieden aan mountainbikeliefhebbers. Van een NK-parcours tot een van de meest geliefde mountainbikeroutes in Zuid-Limburg. Vooral de meer ervaren en gevorderde fietsers komen hier ruimschoots aan hun trekken! 

Windraak MTB-route

De 'Windraak route' staat op een derde plek in de top 3 van meest favoriete mountainbikeroutes in Zuid-Limburg. Dat blijkt uit een enquête van Mountainbike Ontwikkeling Zuid Limburg (MOZL) onder kaarthouders van de MTB-Card Zuid-Limburg (april 2020). De ruim 37 kilometer lange Windraak route is een route voor de wat meer gevorderde en ervaren mountainbiker. De route kent veel korte en enkele zware hellingen. In totaal moeten er 540 hoogtemeters bedwongen worden. De voor 70% onverharde route is aangelegd over reeds bestaande paden en kent enkele leuke, technische singletracks.

37,4 km | Download route 
mountainbike_widget.jpg

Watersley NK 2019 MTB-route

De echte fanatiekelingen kunnen zich uitleven op het NK XC MTB parcours 2019: een technisch crosscounty parcours met steile beklimmingen, afdalingen en rockgardens. Het relatief korte parcours (3,6 km) is alleen geschikt is voor technisch gevorderde mountainbikers en wordt door wedstrijdrijders vaak gebruikt voor trainingsdoeleinden. Leuk om te weten: in 2020 en 2021 vormt Watersley Sports & Talentpark opnieuw het decor voor het Nederlands Kampioenschap mountainbike! 

Watersley Sports & Talentpark is privé-terrein en niet toegankelijk voor onbevoegden. Wil je mountainbiken op het NK parcours? Neem dan contact op voor de mogelijkheden en stuur een e-mail naar info@watersley.com.  

3,6 km | Download route 
mountainbikeroute2_tips.jpg

Watersley Sports & Talentpark Sittard-Geleen route

Leuke, afwisselende verbindingsroute van 15 km tussen het Tom Dumoulin Bike Park en het Watersley Sports & Talentpark. De route voert je langs de natuurrijke omgeving tussen Sittard en Geleen. Een landschap waar naast bossen ook prachtige vergezichten zijn te ontdekken. In Munstergeleen fiets je enige tijd parallel aan de Geleenbeek. Geschikt voor beginnende mountainbikers en voor gravelers. Let op: de route is nog in ontwikkeling.  

15 km | Download route 
mountainbikeroute3_tips.jpg

Handig om te weten

Bovenstaande mountainbikeroutes in Sittard-Geleen staan onder toezicht van Mountainbike Ontwikkeling Zuid Limburg (MOZL): een groep vrijwilligers en verenigingen die samen met betrokken organisaties het mountainbiken op een goede manier een plek willen geven in het recreatieve landschap van Zuid-Limburg.

Ga je op pad met de mountainbike? Maak dan bij voorkeur gebruik van één van de 21 mountainbikeroutes die Zuid-Limburg inmiddels telt. Aan de hand van een eenvoudig classificatiesysteem is de zwaarte van de routes in kaart gebracht. Houd je tenslotte aan enkele gedragsregels. Fiets bijvoorbeeld alleen daar waar het is toegestaan en respecteer de natuur.

www.mozl.nl