Nieuw topsportcentrum Keep Challenging Center

Team Sunweb heeft in juni 2019 een nieuw topsportcentrum geopend onder de naam Keep Challenging Center (KCC). Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de ploeg in vervulling. Deze campus combineert een uitmuntende topsport leefomgeving met professionele ondersteuning, om de ontwikkeling van de sporters zo optimaal mogelijk te maken en zo van wielrennen een echte teamsport te maken. Met deze aanpak is Team Sunweb voorlopig nog uniek in de wielerwereld.


Centraal in Euregio
‘s Werelds beste wielertalenten worden hier klaargestoomd. Zij krijgen tegelijk een opleiding, waarmee ze verder kunnen buiten de wielrennerij. Het KCC zal worden gebruikt door wielrenners van het zogenaamde Development Team van Sunweb en door enkele wielrensters van Team Sunweb. Met de vestiging van het KCC in de wijk Sanderbout, ligt het centrum niet alleen vlakbij het Tom Dumoulin Bike Park, maar ook centraal in de Euregio. Deze regio biedt excellente routes voor training met een fietsvriendelijke infrastructuur, mooie natuur, perfecte logistiek (zeven nabijgelegen vliegvelden) en de kennis van bedrijven zoals DSM en Born, respectievelijk de technologiepartner en de hoogwaardige voedingsspecialist van Team Sunweb.

Uitvalsbasis
Het Keep Challenging Center bestaat onder andere uit 28 appartementen voor de vrouwen- en talentenploeg van Team Sunweb. Het is een plek waar sporters dagelijks samenwerken, waarbij ze kunnen beschikken over excellente faciliteiten op het gebied van training, coaching, voeding, innovatieve projecten en het voorkomen van blessures. Het KCC vormt de basisplek van hun opleiding en een uitvalsbasis vanwaar ze zullen vertrekken naar en terugkeren van meerdaagse hoogtestages in de bergen en trainingskampen in Zuid-Europa.

challingcenter_sittardgeleen.jpg

Teamwerk en innovatie
Het is geen geheim dat de missie van Team Sunweb erop is gericht het wielrennen verder te professionaliseren en een echte teamsport te creëren. Het team kijkt naar sporten als voetbal en basketbal als succesvolle voorbeelden voor haar visie voor wielrennen, met de ontwikkeling van atleten als basis. In het Keep Challenging Center kunnen atleten dagelijks samenwerken en er zijn excellente faciliteiten om training, coaching, voeding, innovatieve projecten en blessurepreventie te optimaliseren. Het wordt de basisplek van hun opleiding en een uitvalsbasis vanwaar ze zullen vertrekken naar en terugkeren van meerdaagse hoogtestages in de bergen en trainingskampen in Zuid-Europa.