Ga op ontdekkingsreis met de fiets

Wie denkt aan fietsen in Zuid-Limburg, denkt vaak aan het beklimmen van de vele heuvels die de regio rijk is. Sittard-Geleen heeft voor recreatieve fietsers echter veel meer te bieden dan alleen heuvels. Ontdek de uitgestrekte Maasvlaktes, afgewisseld door charmante Limburgse kerkdorpjes met historische bezienswaardigheden. Of steek de Maas over naar Belgisch Limburg met het voetveer in Grevenbicht. 

Internationaal fietsplezier
Het Belgische Maasmechelen en de Duitse gemeenten Selfkant, Waldfeucht en Gangelt liggen op een steenworp afstand. Dat maakt Sittard-Geleen de ideale uitvalsbasis om de internationale omgeving te verkennen. Via het grensoverschrijdende fietsknooppuntensysteem is het mogelijk om op één middag van Duitsland via Nederland naar België te fietsen en weer terug… Een absolute aanrader!
Stippel meteen je ontdekkingsreis uit

Zes afwisselende fietsroutes in Sittard-Geleen
Geen tijd om zelf je route uit te stippelen? Geen nood. Visit Zuid-Limburg en de website www.route.nl hebben talloze fietsroutes beschikbaar gesteld. Ook in en nabij Sittard-Geleen. Een aantal daarvan hebben we geselecteerd en uiteengezet in onze tips. Klik hier om ze alle zes te bekijken

In de groene omgeving van Sittard is van alles te zien en te beleven voor fietsers. De Kollenbergerweg leidt verder naar fietsroutes door het Limburgse heuvellandschap, waar je je in het buitenland waant! Via de zeven voetvallen kom je uit bij de prachtige Sint Rosa Kapel. De Belgische en Duitse grens liggen hier niet ver vandaan.