Populaire wandelroutes

Sittard-Geleen is favoriet bij veel wandelaars door de vele bossen, parken en stadstuinen. In de omgeving vind je verschillende wandelroutes. Alle wandelroutes zijn uitgezet als rondgaande routes, je komt dus altijd weer terug op het vertrekpunt. De wandelroutes zijn gemarkeerd met gekleurde houten en/of kunststof palen in beide richtingen gemarkeerd. Stippel meteen je wandelroute uit

Het Pieterpad
Het bij wandelaars befaamde Pieterpad voert van Pieterburen in Noord Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid Limburg. Daarmee is het pad de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland. De 24e etappe loopt van Montfort naar de prachtige historische binnenstad van Sittard-Geleen, een mooie pleisterplaats na een lange wandeling over het Pieterpad. Een dag later loopt u het Pieterpad verder naar Valkenburg.

Kennedymars
Op 20 april 1963 liepen zeven jongens en drie meisjes van het Bisschoppelijk College in Sittard, naar Amerikaans voorbeeld, de eerste Kennedymars in Nederland. 80 km wandelen in 20 uur tijd. Een prestatie van formaat! Sindsdien vindt de Kennedy-Mars Sittard ieder jaar rond Pasen plaats. De Kennedy-Mars Sittard is daarmee de oudste Kennedymars van Nederland.
 
Stadswandelingen
De Vereniging Sittards Verleden heeft twee prachtige wandel¬≠boekjes over historisch Sittard uitgebracht: ‘Wandeling door het Kapittelgebied’ en ‘Wandeling over en langs vroegere vestingwerken’.

Beide zijn verkrijgbaar in de winkel van VVV Zuid-Limburg. Zeker de moeite waard.

Laat je rondleiden
Met een gids kun je de historische binnenstad van Sittard tot in de diepste vezel ontdekken. DeCompanen brengen op verrassende wijze het verhaal, de genen en wetenswaardigheden van Sittard samen in één beleving. Belevingen die voor iedereen anders kunnen zijn. Meer weten en boeken?
wandelen_2.jpg