Topsport bekijken

Wielerstad
Sittard-Geleen heeft zich de laatste jaren steeds meer ontwikkeld als “wielerstad”. Ook in de Sportzone ziet men dit door vestiging van het Regionaal Trainings Centrum Wielrennen Limburg (RTC) en de keuze als vestingplaats voor de Sportzone door de Amerikaanse wielerbond USA Cycling en de protour wielerploeg Giant-Shimano. Ook topsport wielerwedstrijden hebben in het verleden Sittard-Geleen als start- en finishplaats aangedaan. Voorbeelden zijn internationale wielerwedstrijden als Ster ZLM Toer en de BinckBank Tour.

eneco tour sittard geleen.jpg
Fortuna Sittard
Een wedstrijd van Fortuna Sittard betekent voor duizenden supporters in de stad een avondje ouderwets genieten van voetbal. De groengelen staan bekend om het sterke familiegevoel en de passie waarmee de trouwe supporters hun club aanmoedigen. Fortuna Sittard speelt momenteel in de Eredivisie. Kijk voor het actuele wedstrijdschema en informatie over de kaartverkoop op www.fortunasittard.nl.

Lions
Ook Limburgs handbaltrots komt uit Sittard-Geleen. De Limburg Lions handballen op absoluut topniveau in Nederland. De tribunes zijn altijd overvol met fans. De Lions spelen hun wedstrijden in de Stadssporthal. Op de site van Limburg Lions vind je het actuele wedstrijdschema en informatie over kaartverkoop: www.limburglions.nl

Limburg Eaters
In 2012 werden de Eaters voor het eerst landskampioen van Nederland. De ijshockeyclub uit Geleen zegt de meest fanatieke aanhang van de Benelux te hebben. Een bezoek aan de spectaculaire ijshockeywedstrijden van de Eaters leveren voor elke sportliefhebber veel vermaak op.  Voor informatie over het speelschema en kaartverkoop kijk je op www.eaters.nl.

V&L
Het hoogste damesteam van V&L speelt in de landelijke Eredivisie. V&L ademt handbal. Als handbalvereniging heeft V&L vanuit het verleden bewezen dat de sport meer is dan een ‘ balspelletje’. Acteren op het hoogste niveau betekent naast passie, prestatie en professionaliteit een organisatie besturen welke sporters faciliteert in het optimaal benutten van talent en (door)ontwikkeling hierin. Kijk op www.wijzijnvenl.nl voor de speelkalender en meer informatie.
sport klein.jpg