All weather activiteiten in Sittard-Geleen

Wat het weer buiten ook is, Sittard-Geleen biedt voldoende activiteiten voor jong en oud die volledig weersbestendig zijn. Laat je inspireren door onderstaande all weather activiteiten die altijd door kunnen gaan!

Filmpje pakken

Filmpje pakken? Dan zit je in Sittard-Geleen op de juiste plek. Bioscoop Foroxity huisvest acht zalen waar filmliefhebbers zeven dagen per week hun hart kunnen ophalen met het meest recente filmaanbod. Parkeren doe je gemakkelijk en gratis op het nabij gelegen parkeerterrein. Maak je geen zorgen over warme bioscoopzalen. Foroxity garagandeert niet alleen de coolste films, maar ook de koelste zalen!

Vind je niet wat je zoekt? Bekijk dan eens het filmaanbod van Filmhuis De Domijnen. Hier zie je op woensdag t/m zondag de beste en mooiste arthousefilms. Ook aan de jeugdige kijker is gedacht. Het Filmhuis is gelegen aan de rand van het Sittardse stadscentrum in Ligne.

filmpjepakken.jpg

Zwemplezier

Wil je je ontspannen door gezellig een dag met de kids te gaan zwemmen? Laco sport- en recreatiecentrum Glanerbrook in Geleen, zwembad De Nieuwe Hateboer in Sittard en Sportplaza Het Anker in Buchten bieden genoeg mogelijkheden voor jong en oud. Controleer voor je bezoek de agenda / openingstijden van de (binnen)zwembaden. Door verschillende activiteiten (zwemlessen, workshops, wedstrijden) kan er niet altijd in alle zwembaden recreatief gezwommen worden.

tips_allweather_zwemplezier.jpg

Schaatsen

Laco sport- en recreatiecentrum Glanerbrook biedt 365 dagen per jaar schaatsplezier voor iedereen. Je vindt in Geleen namelijk de enige overdekte ijshal én de enige 400-meter buitenbaan van Limburg! Recreatief schaatsen kan bijna iedere dag. Zowel in de winter als in de zomer. En nog mooier: met een dagkaart voor schaatsen heb je ook nog eens toegang tot het zwembad (en andersom)!

Houd er wel rekening mee dat het dragen van handschoenen op de ijsbanen verplicht is. Ben je zelf niet in het bezit van een paar schaatsen? Geen probleem! Deze zijn aan de ingang te huur.

tips_allweather_schaatsen.jpg

Binnenspeeltuin

Geen zin om buiten te spelen? Kom dan lekker binnen spelen bij Ballorig: een overdekte binnenspeeltuin in Sittard-Geleen. Voor kinderen van 0 t/m 12 jaar bieden indoor binnenspeeltuinen tal van mogelijkheden om te spelen, springen, klimmen, klauteren, kruipen en glijden. Ouders en begeleiders betalen geen entree. Terwijl de kinderen spelen, kunnen ouders even bijkomen met een kop koffie / thee. Er is ook mogelijkheid om een hapje te eten. Controleer voor vertrek wel even de openingstijden. 

Ballorig
Lissabonlaan 30, Sittard

tips_allweather_binnenspeeltuin.jpg

Bowlen

Voor een ouderwets potje bowlen zit je in Sittard-Geleen helemaal goed. Met maar liefst drie bowlingcentra is er voor ieder wat wils. Ben je modern ingesteld? Kies dan voor Fletcher Wellness-Hotel Sittard. Daar vind je tien hypermoderne bowlingbanen, voorzien van alle moderne snufjes, de nieuwste technieken op het gebied van LED verlichting, gecombineerd met witte banen en videoclips. Daarnaast zijn Stardust en Centerpocket in Sittard twee uitstekende opties voor een leuk middagje bowlen met het hele gezin.

tips_allweather_bowlen.jpg

Escape Room + Virtual Reality

In het centrum van Sittard vind je onder een dak zowel het Escape Centrum Limburg als VR Experience. Ga op avontuur met het hele gezin en ga de uitdaging aan in één van de drie Escape Rooms. Buiten de Escape Rooms is er nog meer te beleven. Zo mag je in de ontvangstruimte gratis gebruik maken van de flipperkasten, arcadekast, tafelvoetbal, dartboard, videogames en bordspellen. Tevens is er 1 gratis consumptie (k/t/f) bij de prijs inbegrepen.

Naast de Escape Rooms kun je ook op ontdekkingstocht in de wereld van Virtual Reality. Zet een professionele VR-bril op en waan je aan de hand van diverse spellen in een ‘schijnbare droomwerkelijkheid’. Beleef 60, 90 of 120 minuten lang een unieke ervaring! De VR Experience is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. 

escaperoomvr.jpg

Klimmen bij IVY climbing

Ben jij sportief en heb je geen last van hoogtevrees? Ga dan eens een keertje klimmen bij IVY climbing, het grootste en meest complete klimcentrum van de Euregio. Iedere zaterdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur is er voor kinderen van 6 t/m 13 jaar Kids Climbing. Avontuur, plezier en mooie leermomenten zorgen voor een actieve beleving. Wil je het klimmen een keertje proberen met het hele gezin? Iedere zaterdag van 12.00 tot 13.30 uur is er voor gezinnen met kinderen van 6 t/m 13 jaar Family Climbing. Per betalende volwassene klimmen max. 2 kinderen mee. Reserveren / aanmelden verplicht.

En maak je geen zorgen: ook in de zomer is de temperatuur bij IVY buitengewoon aangenaam.

groepsuitje_sittard_geleen_klimmen_ivy.jpg

UNIT13

Zin in een dagje uit voor jong en oud? Bij UNIT13 kruip je heel even in de huid van een echte strijder. Voor lasergamen (vanaf 7 jaar) of airsoften (vanaf 18 jaar) ben je bij UNIT13 aan het goede adres. Spannende, uitdagende en afwisselende missies die iedereen lang bij zullen blijven. De missies worden gespeeld in een gereconstrueerd dorp met onder andere een supermarkt, kerk, politiebureau, gevangenis, bank met een kluis en een militaire basis. UNIT13 is uitermate geschikt voor bedrijfsuitjes en verjaardagsfeesten.

Unit13 
Nusterweg 66, Sittard 

www.unit13.eu   

groepsuitje_sittard_geleen_lasergamen_unit13.jpg