20 apr 2022

4 prachtige plekken voor een bloesemwandeling

Met zo'n prachtig lenteweer moet je gewoon een bloesemwandeling maken. Hier vind je de mooiste bloesems.

Aan de Lintjesweg

Ben je in de buurt van de Pater Karel Kapel? Loop dan even door naar de Lintjesweg. In dit natuurgebied vind je allerlei soorten fruitbomen die nu vol bloesems staan. Loop tussen de vrolijke bloesems van de appel-, peren- en pruimenbomen. De boomgaarden zijn vrij toegankelijk, dus ideaal voor een paar leuke foto's of een lekkere picknick. 

Oude Perengaard op de Windraak

Ben je op zoek naar de oudste fruitboomgaard van de stad? Dan moet je naar de Wanenberg. Onderaan de heuvel vind je een kleine verzameling Legipont-perenbomen. De bomen zijn meer dan 80 jaar oud en staan nu volop in de bloei. Een prachtig uitzicht dat je niet mag missen!

 

Kersenboomgaard Hoddelsley

Geen felroze Japanse sakurabloesems, maar een zachtere, lichtroze kleur bloesem vind je bij Hoddelsley. Daar staan verschillende soorten kersenbomen verspreid door een weide op de rug van de Schelberg. Nu de bomen in bloei staan, verandert de weide in een tafereel uit een sprookje. Ben je er in de buurt? Dan mag je de kersenboomgaard Hoddelsley zeker niet overslaan.

 

Langs de Geleenbeek

Luister naar het kabbelende water tijdens een ontspannen wandeling langs de Geleenbeek. Ontdek in deze groene parel en het leefgebied van de korenwolf. Wandel langs boomgaarden, graslanden en hellingbossen. Langs de Geleenbeek vind je poelen, heggen en graften. Je kunt er speuren naar ijsvogels en naar de tot de verbeelding sprekende maretak.

 

Route

Wil je al deze gebieden zien? Gebruik de wandelroute "Van stadspark naar stadspark" als basis, en sla achter Munstergeleen af richting de Middenweg en het Steingraafpad om bij de Oude Perengaard en Hoddelsley te komen. 

<< Terug naar nieuwsoverzicht