14 jun 2022

5 redenen om naar de kermis te gaan

Ben je al naar de kermis in Geleen geweest? Hier zijn 5 redenen om er (nog eens) bij te zijn!

Unieke sfeer

Een kermissfeer is echt uniek. Op een paar dagen tijd verandert het centrum van Geleen in een bonte mengeling van licht, geluid en vermaak. Maar ook de cafés aan de markt en langs de Rijksweg doen mee aan het feest. 's Avonds sta je gezellig op de terrassen waar artiesten graag optreden. 

Attracties voor iedereen

Een kermis is leuk voor het hele gezin. Kleuters en peuters vermaken zich in de autootjes, vliegende Dumbo's of op de carrousel. Stoere waaghalzen sluiten meteen aan bij de snelste, meest uitdagende attracties. Klassiekers als de rups en de botsauto's mogen natuurlijk niet vergeten worden. Op de kermis is er voor iedere bezoeker wel iets te doen.

Leuke spellen

Behalve attracties voor thrillseekers staan er op kermissen ook altijd talloze spellen. Ben jij een scherpschutter, kun je goed ballen gooien of weet jij altijd de juiste eendjes te vissen? Of wil jij dat casino-gevoel in de open lucht ervaren? Wie weet, misschien win jij wel een gigantische knuffelbeer. 

Bijzondere lekkernijen

Popcorn en gebrande nootjes kun je tegenwoordig overal krijgen, maar het smaakt nog nét iets lekkerder als je het van de kermis haalt. Dat geldt ook voor de suikerspinnen, Spaanse churro's, candy apples en in chocolade gedipt fruit. Voor thuis neem je een heerlijke kaneelstaaf of giga-lolly mee. Heerlijk nagenieten van typische kermisspecialiteiten. 

Druk of ruimte

Of je nu het liefste middenin het feestgedruis staat, of liever in de rustige beginuren, er is altijd wel een ideaal tijdstip waarop jij naar de kermis kan. Dus maak er nog gebruik van tijdens deze laatste 2 dagen. De kermis is tot en met woensdag tussen 13.00 en 24.00 open. Op woensdagmiddag is hij prikkelarm, dus zonder felle lichten en harde muziek. De rest van de tijd staan alle knoppen open. Kom dus nog snel langs!

 

<< Terug naar nieuwsoverzicht