24 mei 2022

4 stevige wandelingen voor zonnige dagen

Vandaag is het nog grijs, maar morgen wordt het perfect wandelweer. Geniet ervan met deze routes.

Stadswandeling door Sittard

Even de benen strekken, maar geen uren in het groen? Doe dan een stadswandeling door de historische binnenstad van Sittard! Met zijn kleine slingerende straatjes, monumentale gebouwen en knusse winkeltjes kijk je je ogen uit. Wil je toch een beetje groen? Volg de stadswallen naar het natuurgebied Schwienswei of Fort Sanderbout met zijn wijngaard. Of slenter naar het marktplein en geniet van een kop koffie en een flink stuk Limburgse vlaai op een van de terrasjes. Bekijk hier de route.

 

Swentibold Rollenroute

De ideale route voor het hele gezin! De Swentibold Rollenroute loopt langs bijzondere plekken waar iedereen blij van wordt. Tijdens deze wandeling kom je langs het gezellige Kasteelpark Born, waar je schattige dieren kan spotten. Loop door het magische Limbrichterbos naar het Landgoed Kasteel Limbricht voor een korte pauze bij het Proeflokaal. Via het natuurgebied De Rollen trek je langzaamaan richting de bewoonde wereld. Bekijk hier de route.

 

Kennedymars

Wil je jezelf echt uitdagen? Dan is de Kennedymars de route voor jou! Op 20 april 1963 liepen zeven jongens en drie meisjes van het Bisschoppelijk College in Sittard, naar Amerikaans voorbeeld, de eerste Kennedymars in Nederland. Sindsdien is de 80 km lange route een jaarlijks terugkerende traditie. Ook de rest van het jaar is de Kennedy-mars populair onder wandelaars die wel van een uitdaging houden. Bekijk hier de route van de laatste editie.  

 

Heemtuinroute

Bekijk Sittard-Geleen vanaf de Windraak, het hoogste punt van de stad. Dit gebied is het ontdekken meer dan waard. Tijdens deze route zie je typisch Limburgse holle wegen, kenmerkende beekjes en de charmante dorpskern Munstergeleen. Langs de route ligt de Heemtuin van IVN Munstergeleen, een must see voor iedereen die alles uit de natuur wil ontdekken. Het lijk net alsof je door 25 verschillende gebieden loopt. De wandelroute gaat ook nog langs de bijzondere Pater Karel Kapel en de prachtige wijngaard Sint Rosa. Stop bij Windraak 31 of Brasserie Abshoven voor een hapje en een drankje tijdens de wandeling. Bekijk hier de route

 

 

 

<< Terug naar nieuwsoverzicht