16 mei 2022

5 events die je in je agenda moet zetten!

Mama's Pride en Groove Garden zijn dan voorbij. Op deze festivals en events kun jij je alvast verheugen.

Gelaender Kirmes

Bijna tijd voor de grootste attracties, de leukste spellen en de lekkerste vette hap. We hebben het natuurlijk over de Gelaender Kirmes. Na meer dan 100 edities is de kermis niet meer weg te denken uit de stad. Met spectaculaire attracties en een randprogramma boordevol muzikaal vermaak en leuke activiteiten in de horeca, is het een feest voor jong en oud!

Wanneer: 10 t.e.m. 15 juni
Waar: Centrum Geleen

Geheime Tuinen van Sittard Festival

Een feest voor de zintuigen in de prachtige verborgen parels van Sittard. Dat is het Geheime Tuinen Festival. Luister naar rustige muziek, geniet van de spannende verhalen uit het verleden van Sittard, laat je meeslepen door poëtische voordrachten en wandel door alle verborgen tuinen in Sittard-Geleen

Wanneer: 19 juni
Waar: Geheime Tuinen in Sittard

Glanamundo Wereldfestival

Op wereldreis, maar liever niet vliegen? Kom naar het Glanamundo Wereldfestival. Het centrum van Geleen verandert op zaterdag 23 juli opnieuw in een hutspot van cultuur, muziek en eten. Op het podium Staan bands uit Spanje, de Caraïben, Ethiopië en nog veel meer vakantiebestemmingen. Eet en drink bij internationale foodtrucks en loop zeker over de gezellige internationale markt.

Wanneer: 23 juli
Waar: Centrum Geleen

Oude Ambachten Einighausen

Was vroeger alles beter? Dat zie je zelf tijdens Oude Ambachten. Ontdek welke vaardigheden en technieken mensen vroeger nodig hadden. Zaaien, oogsten, spinnen, breien en nog vele andere technieken uit vervlogen tijden komen voorbij. Leer van de ambachtslieden en probeer het zelf.

Wanneer: 7 augustus
Waar: Einighausen

Sint Rosa

Ook dit jaar eren we dé stadspatrones van Sittard, de heilige Rosa van Lima. Als vanouds staat er een grote kermis vol prachtige nostalgische attracties. Bekijk bloedstollende optredens in de magnifieke circustent of kijk naar de mooiste films in de nostalgische bioscoop. 

Wanneer: 26 t.e.m.28 augustus
Waar: Schootsvelden Sittard

<< Terug naar nieuwsoverzicht