27 dec 2021

5 redenen waarom je juist in de winter moet gaan wandelen

De winter is een geweldig seizoen om het binnen lekker knus te maken, maar ook om de natuur in te gaan. Hier zijn vijf redenen om een dikke jas en stevige schoenen aan te trekken en erop uit te gaan.

Weinig "verkeer"

In de zomer leven mensen bijna buiten. Daardoor kan het druk zijn op de wandel- en fietspaden. In de winter vinden veel mensen het al snel te koud. Gelukkig maar, want dat betekent dat alle paden vrij zijn voor jou. Kun je eindelijk een flink stuk gaan wandelen of fietsen zonder in een "file" terecht te komen.

Winter Wonderland

Je hoeft niet ver te gaan. In de dorpskernen zie je 's avonds gezellige kerstversiering en sfeervolle lichtjes. Trek je liever de natuur in? Dan stap je een winters wonderland in. Zeker 's ochtends is een wandeling in de natuur mooi. Door de dunne laag rijp over het gras, krijgt de natuur een magisch tintje. 

Lekkere winterse maaltijden

Door de uitgebreide maaltijden en lekkere hapjes zijn de feestdagen voor velen dagen waarop je te veel eet. Net daarom is het extra goed om regelmatig te bewegen. Ga na iedere maaltijd een blokje om, en je voelt je meteen een stuk beter. 

De beste wandelroute

Het is geen mening, maar een feit: in Sittard-Geleen ligt de beste wandelroute van 2021. Het gaat dan natuurlijk om de wandeling door het Rivierpark Maasvallei. In Sittard-Geleen loopt de Maas langs de stadskernen Obbicht en Grevenbicht. Maar ook onze andere wandelgebieden mag je niet missen.

Gezond voor lichaam en geest 

Regelmatig wandelen helpt niet alleen tegen hart- en vaatziekten, je maakt ook het gelukshormoon endorfine aan. Ga je overdag, dan vang je ook nog eens vitamine D op. Vitamine D zorgt behalve voor sterke botten en spieren ook voor meer serotonine. Kortom: van wandelen wordt je gelukkig en gezond.

Weet je niet waar je dan moet wandelen? Hier vind je de mooiste routes en gebieden.

 

<< Terug naar nieuwsoverzicht