25 okt 2021

5x de leukste activiteiten voor de herfstvakantie

Eindelijk herfstvakantie! De herfstvakantie moet natuurlijk knalvol avontuur, spanning en lol zitten. Kijk zeker naar deze tips als jij een geslaagde herfstbreak wil!

Wiesnfestival en kermis
Tot en met woensdag beleef jij het gezelligste feest van de herfst, en ga jij in de leukste attracties op de kermis. Start in het reuzenrad, of in de achtbaan. Zo krijg je een mooi uitzicht en kun je makkelijk zien welke attracties het leukste zijn. Blijf gerust rondhangen, want er is genoeg te doen. 's Avonds geniet je het meest van de sfeer op het terrein van de kermis. Vergeet niet te stoppen voor een van de kraampjes met snoep en snacks, of kies voor een menu in de Biergarten.


Middagje in en om kasteel Limbricht
Ben je op zoek naar een leuke en leerzame dag? Dan ben je aan het juiste adres bij Kasteel Limbricht! Buiten beleef je het mooiste van de herfst tijdens een leuke paddenstoelen-fototocht. Valt er veel regen of hou je van mysterie? Volg dan zeker de rondleiding door Kasteel Limbricht. Een gids vertelt je alle interessante weetjes over het kasteel. Wil je een dagje Limbricht helemaal gezellig afsluiten? Reserveer dan een Gourmetstube. in deze gezellige houten hutjes bak je gezellig samen met je familie de lekkerste gerechten. 


Boe in de Zoo
Voor de echte dierenvrienden staat Kasteelpark Born natuurlijk altijd hoog op de lijst met uitjes. Maar behalve lynxen, roofvogels en oer-hollandse dieren is het dierenpark in de herfstvakantie nog leuker. Haal bij de ingang een kaart, en zoek de letters bij alle Halloween-taferelen. Kun jij raden welk woord er in het park verstopt zit? Jonge wetenschappers kunnen daarnaast hun hart ophalen bij de Wasjbear, waar het water uit de gracht van het kasteelpark getest wordt.


Wandelen in Danikerbos
Wil je dieren zien en lekker ravotten in het bos? Dan moet je bij Danikerbos zijn. Je kan de steile Danikerberg op klimmen, paddenstoelen zoeken tussen de bomen, en natuurlijk even op bezoek gaan bij de kinderboerderij. Deze uitstap is ook geschikt voor mensen die van spookverhalen houden. Vroeger was Danikerbos namelijk een grimmige plek. Veel leden van de bokkenrijders zijn bovenop de berg berecht en veroordeeld. 


Unit 13
Als je tijdens je vakantie het avontuur opzoekt, kun je een uitstap naar Unit 13 niet overslaan. Gewapend met een lasergun of een airsoft-geweer probeer je spannende missies te volbrengen en de tegenstander te dwarsbomen. En wil je een next level-ervaring? Dan moet je zeker meedoen aan het Halloween Ghosttown event. Tijdens die lasergame-experience speel je niet alleen tegen een ander team, maar moet je ook gruwelijke monsters te slim af zijn. Durf jij het aan? << Terug naar nieuwsoverzicht