26 okt 2021

5x de leukste gratis herfst-activiteiten in Sittard Geleen

Een leuke herfstvakantie hoeft niet duur te zijn. Om dat te bewijzen zijn hier 5 leuke activiteiten die helemaal niets extra kosten.

Ga gezellig bakken

Een beetje suiker, meel en eiwit, en natuurlijk urenlang plezier. Bakken is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor de mensen die jouw baksels mogen opeten. Wil je het helemaal in de herfstsfeer houden? Ga dan voor een pompoen cheesecake met speculaasbodem, een perencake of een appeltaart! Kun je niet overweg met springvormen, en zakken jouw cakes altijd in? Misschien is een cursus of workshop van Thuis in Taart dan iets voor jou!

Hou een picknick

Zelfs in de herfst is het vaak nog mooi weer. Een ideaal moment om naar buiten te gaan voor een picknick. Ga niet te vroeg, want 's ochtends is het gras vaak nat. Een oude deken helpt ook al. En wat neem je dan mee? Die zelfgebakken taart natuurlijk! Neem ook een thermoskan soep en een quiche mee. Is je lunch ook weer compleet.

Maak een herfstwandeling

Rood, geel, bruin en hier en daar nog groen. In de herfstvakantie zien de bomen in het bos er feestelijk uit. Hoe leuk is het dan om er doorheen te rennen? Misschien zie je hier en daar wel een vosje, of eekhoorntjes die eikeltjes verzamelen voor de winter. Misschien neem je zelf ook wel een paar leuke souvenirs mee. Sittard-Geleen heeft de mooiste groene parels. Dus trek die wandelschoenen aan en ga op een groene ontdekkingsreis!

Knutselen

Heb je buiten kastanjes , eikeltjes of grote droge herfstbladeren gevonden? Dan heb je mooi knutselmateriaal in handen. Van kastanjes en tandenstokers kun je griezelige spinnen maken, of versier een lege pot met herfstbladeren om een mooie lamp te krijgen. Wil je vanalles wat? Neem dan een paar takjes, kastanjes en de hoeden van eikeltjes mee om deze schattige vogeltjes te maken.

Naar de bib en de (thuis)bioscoop

Als het buiten stormt, zit je het lekkerste onder een dekentje met een leuk boek. Dat haal je natuurlijk in de bibliotheek! Wil je liever niet lezen? Doe dan de gordijnen dicht, maak een bak popcorn en zet een gezellige film op voor de hele familie. Vlak voor Halloween zijn Hocus Pocus en The Addams Family natuurlijk extra gezellig, maar ook Winnie The Pooh heeft zo'n heerlijke herfst-vibe. Gezellig voor het hele gezin

<< Terug naar nieuwsoverzicht