21 sep 2021

5x de mooiste herfstactiviteiten

Het mooiste seizoen van het jaar is begonnen. Wil jij ook blaadjes vangen, paddenstoelen spotten, of lekkere herfstgerechten en -baksels maken? Geniet van "sweater weather" met deze leuke activiteiten.

Boswandeling

Met keuze uit diverse bossen en natuurgebieden is een boswandeling een uitstekende keuze. Ga paddenstoelen spotten, kastanjes rapen of geniet gewoon van de verkleurende bladeren. Ook als het een dag regent is de pret niet te drukken. Trek gewoon een regenjas en rubberlaarzen aan. Dan voel je je even helemaal alleen in de natuur.

Mountainbiken

Schakel je toch liever een versnelling hoger? Ben je niet bang voor een beetje modder? Bekijk dan snel deze routes en spring op je mountainbike. Iedere route heeft unieke uitdagingen zoals rock rolls, spectaculaire jumps en nog veel meer. Ben je op zoek naar een langere afstand? Kijk dan naar deze pittige routes.

Appels rapen en peren plukken

Apple picking is hot in Amerika. En terecht want het is lekker, leuk en gezond. Gelukkig staan in Sittard-Geleen een aantal boomgaarden waar je naar hartenlust mag komen plukken. Maak meteen mooie foto's voor op Facebook of Instagram om een jaloersmakende autumn vibe te creëren. Staat bij jou binnenkort een appel-perenvlaai van zelfgeplukte appels op tafel?

Zelf appelmoes of pompoensoep maken.

Als je geen zin hebt om zelf het veld in te lopen, maar wil je wel verse streekgebonden groenten en fruit? Boerderijwinkel Crijns is een mooi startpunt. Met een breed scala aan vers fruit, verse groenten en zelfgemaakte streekproducten koop jij alles voor een lekkere pompoensoep, appelmoes en nog veel meer. Of kijk wat de fruit- en groentekramen op de markt aanbieden.

Heerlijke koffie, thee en warme chocomel

Als de temperaturen buiten dalen begin je te verlangen naar warme dranken. Ga er gezellig voor zitten bij Lunchroom Schrage met een typisch Limburgs "geluksrecept": een hete kop koffie en een ambachtelijk stuk vlaai. Ben je een echte trendsetter? Ga dan voor de hipste koffie langs bij Coffee Mundo in Sittard. Met twee locaties (bij de bibliotheek en aan het marktplein) is er altijd een een plek voor voor jou. Of geniet van meesterlijk gebrouwen koffie en thee van de experts van McKaela's. Je kan er zelfs leren hoe jij zelf een professionele barista wordt. 

<< Terug naar nieuwsoverzicht