17 mei 2022

6x chique genieten van de opera

Opera is het toppunt van cultuur. Beleef het met deze fantastische shows.

The Met: Lucia Di Lammermoor (Donizetti)

In deze opera van Donizetti volg je de noodlottige heldin Lucia. Na een geheime verloving met Edgardo, de zoon van een rivaliserende familie, vertelt haar broer haar dat ze is uitgehuwelijkt aan de rijke Arturo. Wat volgt is een tragische bruiloft waarbij alle hoofdrolspelers zich in het ongeluk storten.  Sopraan Nadine Sierra neemt de rol van Lucia op zich. De opera is Italiaans gezongen en wordt in het Engels ondertiteld. 30 minuten voor de opera begint en in de pauzes is er een ontvangst met luxe hapjes en drankjes. Bestel hier je tickets.

Wanneer: 21 mei - 19.00
Waar: Foroxity

 

Opera Compact: Fidelio (Beethoven)

In zijn carriere schreef Beethoven één opera. Dat werd er een met thema's die ons nu nog steeds bezig houden: vrijheid en liefde. Hoofdrolspeelster Leonore verkleed zich als gevangenisbewaker Fidelio, in de hoop haar man Florestan, een politiek gevangene van de wrede Pizarro, uit de gevangenis te bevrijden. Marcel Reijans en Fenna Ograjensek nemen de rollen van Florestan en Leonore/Fidelio op zich. Bestel hier je tickets.

Wanneer: 21 mei - 20.00
Waar: Toon Hermans Theater

 

Opera Zuid: Goud!

Wanneer wil je graag iets hebben en wanneer ben je hebberig? Bij deze moderne versie van het sprookje De visser en zijn vrouw van de gebroeders Grimm verken je met het hele gezin waar de grens ligt. In deze Nederlandstalige kinderopera volgen we Jacob. Wanneer hij een pratende vis vangt en weer vrijlaat, mag hij allerlei wensen doen. Maar dat is niet zonder gevolgen. Bestel hier je tickets.

Wanneer: 29 mei - 14.30
Waar: Toon Hermans Theater

 

The Met: Hamlet (Dean)

Geniet live én in HD van de operaversie van de wereldberoemde tragedie van Shakespeare. Er is iets rot in 't rijk van Denemarken. En het is aan prins Hamlet om die rot weg te halen in een genadeloze, vaak dodelijke zoektocht naar de waarheid. In de cast zitten Allan Clayton in de titelrol, sopraan Brenda Rae als Ophelia, mezzosopraan Sarah Connolly als Gertrude, bariton Rod Gilfry als Claudius en de legendarische bas John Relyea als de geest van Hamlets vader. Deze opera is Engels gezongen en ondertiteld. Bestel hier je tickets.

Wanneer: 4 juni - 19.00
Waar: Foroxity

 

The Met: Turandot (Puccini)

Het verhaal speelt zich af in het oude China. Vanuit het paleis komt een gevaarlijke uitdaging: de prins die met prinses Turandot wil trouwen, moet drie raadsels oplossen. Slaagt hij daar niet in, dan moet hij sterven. Een mysterieuze prins gaat de uitdaging aan, en stelt zelf ook een eis. Sopraan Liudmyla Monastyrska heeft de rol van de fameuze IJsprinses en tenoor Yusif Eyvazov speelt de onbekende prins die alles overheeft voor haar liefde. Italiaans gezongen en Engels ondertiteld. Bestel hier je tickets.

Wanneer: 12 juni - 14.30
Waar: Foroxity

 

Opera Zuid - A Midsummer Night’s Dream (Britten)

Liefhebbers van Shakespeare en opera kunnen hun hart nogmaals ophalen met de bewerking van A Midsummer Night's Dream. In deze romantische komedie laat de Elfenkoning Oberon de liefdeslevens van vier mensen en Elfenkoningin Titania ontsporen, met pijnlijke en hilarische gevolgen. Behalve Britse en Nederlandse solisten staan tijdens de voorstelling ook chefkok Andre Amaro en aerial kunstenaar Dreya Weber (bekend van P!nk) op het podium. Een feest voor de zintuigen! Bestel hier je tickets.

Wanneer: 16 juni - 19.30
Waar Toon Hermans Theater

<< Terug naar nieuwsoverzicht