5 apr 2022

6x goed voorbereid naar de Kennedy-mars

Doe jij mee aan de Kennedymars? Met deze 6 tips finish jij gegarandeerd!

Hou jij een 80 km lange wandeltocht vol? 

Begin fit

Het principe van de Kennedymars is dat je er zonder enige training of voorbereiding aan kan beginnen. Dan moet je natuurlijk wel een goede basisconditie hebben. Een combinatie van duurtraining, cardio en gewichttraining helpt je om fit te blijven. Zo kan jij de tocht gemakkelijk aan!

Verken het parcours

Is het terrein voornamelijk vlak, of moet je hier en daar een heuvel beklimmen? En waar moet je precies zijn? Verken het terrein voordat je het echt loopt. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. 

Sokken

Je voeten hebben de juiste aandacht en materialen nodig tijdens een lange wandeltocht. Test daarom van tevoren uit welk soort sokken het beste bij jouw voeten past. Of je voorkeur nou uitgaat naar wollen of katoenen sokken, zorg dat er geen naden in zitten. Doe er een klein beetje talkpoeder in. Zo hou je droge voeten en voorkom je blaren. Neem ook een reservepaar mee.

Schoenen

Goede schoenen zijn het belangrijkst tijdens de lange wandeling. Kies een paar dat goed past, stevig is en voldoende steun geeft. De schoenen moeten ook goed buigen en glad zijn van binnen. Dat betekent dus dat je schoenen volledig ingelopen moeten zijn, maar nog niet versleten. Anders krijg je snel blaren. 

Kleding

April doet wat 'ie wil, zeggen ze wel. Tel daarbij het temperatuurverschil tussen dag en nacht op, en je hebt een hele uitdaging op kledinggebied. Houd daarom dagen van tevoren al goed het weerbericht in de gaten. Dat geeft een indicatie van wat je mag verwachten.  

Eet en drink genoeg

Misschien heb je tijdens werkuren niet zo veel trek, maar tijdens de Kennedymars verbruik je veel energie. Voldoende water drinken is daarom belangrijk, maar ook sportdranken helpen. Daar zitten elektrolyten in zoals magnesium en kalium die je een boost geven. Voldoende eten is even belangrijk. Onderweg kom je regelmatig rustplekken tegen waar je een hapje kan nemen. Fruit is ook goed voor onderweg. 

 

Ben je al ingeschreven voor de Kennedy-mars? Zo niet, hier kan het nog:

 • Winkel Mulders dé buitenspecialist (Koningstraat 1, Born) 
  • Van 1 januari t/m 15 april 2022 (tijdens de reguliere openingstijden, m.u.v. zaterdagmiddag)
 • KennedyCorner (in winkel Mulders dé buitenspecialist, Koningstraat 1, Born)
  • Zaterdag 2 april 2022 tussen 12.00 en 16.00 uur
  • Zaterdag 9 april 2022 tussen 12.00 en 16.00 uur
  • Vrijdag 15 april 2022 tussen 12.00 en 18.00 uur
 • Meet & Greet (Jochem Erenshoes, Kloosterplein 3, Sittard)
  • Vrijdag 15 april 2022 tussen 19.00 uur en 21.00 uur
 • Bij de start, in het Mulders-paviljoen (Markt, Sittard) 
  • Zaterdag 16 april 2022 vanaf 45 minuten voor de start

 

<< Terug naar nieuwsoverzicht