19 jan 2022

Dagje Sittard: zo doe je dat het beste!

Hoe ga je van "even naar de winkel" naar een mooie daguitstap in en om het historische stadje Sittard? Volg deze tips!

Donderdagmarkt

Ga je op een donderdag, dan mag je de markt niet overslaan. De markt is een mekka voor iedereen die houdt van originele kleding, prachtige stoffen, goed naaiwerk en smakelijk, vers eten. De markt in Sittard is een goudmijn voor mensen met gevoel voor trends en keukensterren. 

 

Lekker eten en drinken

De horeca is nu nog dicht, maar afhalen mag nog steeds. Ga langs bij een van de vele bakkerijen, snackbars en broodzaken die de stad rijk is. Kies voor een warm broodje bij Bufkes of Subway , een stevig belegd vers stokbrood bij de kleine bakkers of een gebakje van de marktbakker. Je kan natuurlijk ook altijd een vette hap uit de muur trekken.

 

Shoppen

Een gezellig centrum als Sittard nodigt echt uit om te winkelen. En hoe kan het ook anders, wanneer het centrum vol ligt met zaken die de laatste trends en de mooiste merken in huis halen. Of je nu op zoek bent naar mooie kleding, stijlvolle woninginrichting, of zelfs kunstwerken. In Sittard vind je altijd wat je zoekt. 

 

Stadswandeling

Natuurlijk, je bent van harte welkom op de markt en in de winkelstraten, maar vergeet niet naar de monumentale gebouwen en de schattige straatjes te kijken nu je er toch bent. Kijk je ogen uit bij de prachtige kerken, imposante kloosters, statige herenhuizen en loop zeker ook langs bij het kleinste kasteeltje van Nederland. 

 

Trek de natuur in

Wist je dat in en om het centrum van Sittard 24 geheime tuinen liggen? Met een wandeling door de tuinen leer je alles over de kloosterordes die hier gewoond hebben, hoe één vrouw de stad redde van dodelijke ziektes, waar de bokkenrijders vroeger samenkwamen en zelfs hoe je de lekkerste wijnen maakt. Je kan natuurlijk ook uitwijken naar het ruime stadspark of de mysterieuze Kollenberg. Een wandeling door het Sittardse groen is de perfecte manier om een mooie dag af te sluiten!

<< Terug naar nieuwsoverzicht