3 aug 2021

Grijze luchten buiten? Kijk dan naar mooie kunstwerken binnen.

Of je nu houdt van oude meesters, moderne ideeën of iets ertussenin, kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Sittard-Geleen met deze drie fantastische tentoonstellingen.

Kunst en Kunststof
De tentoonstelling Kunst en Kunststof draait om de diversiteit van plastic. Hierbij hebben kunstenaars niet alleen gekeken naar wat je ermee kan maken, maar ook waarvan je het kan maken, en hoe je kunststof zo goed mogelijk af kan breken. Het resultaat is een tentoonstelling rond innovatie, duurzaamheid en hoop voor een groenere toekomst.

Wanneer te bezoeken?
Dagelijks tussen 11.00 en 17.00
Tot en met 19 september  
Waar te bezoeken? 
Ligne 5
6131 MT Sittard

Rivivere
De archieven van musea liggen boordevol stukken, vondsten en stukken die nooit echt in het museum komen. Zonde, vond Theresie Tholen. Ze accepteerde de uitnodiging van De Domijnen om door de archieven te speuren. Tholen heeft kort daarna talloze "afgewezen" museumstukken een tweede leven gegeven. Ondersteund door de teksten van dichter Simon van der Geest, laat deze expositie je denken over zowel het verleden als mogelijkheden in de toekomst.

Wanneer te bezoeken?      
Dagelijks tussen 11.00 en 17.00,
Tot en met 5 september
Waar te bezoeken? 
Kapittelstraat 6
6131 ER Sittard


Expositie van Kunstkring Limburg
Ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van Pater Karel heeft de Limburgse kunstkring een expositie georganiseerd in het huis waar de beroemde pater geboren is. 
Negen kunstenaars hebben zich laten inspireren door het verhaal van Pater Karel en door de omgeving waarin hij is opgegroeid. Zo zijn er prachtige kunstwerken ontstaan. Die inspiratie vind je dan ook terug in hun kunstwerken.

Wanneer te bezoeken?   
Dagelijks tussen 14.00 en 17.00 
Tot en met januari 2022
Waar te bezoeken? 
Pater Karelweg 1
6151 LB Munstergeleen

<< Terug naar nieuwsoverzicht