26 aug 2021

Internationale hondendag: hier maak je jouw hond blij mee

Op 26 augustus is het de internationale dag van de hond. Hoog tijd dus om je trouwe viervoeter te trakteren op een perfecte verwendag.

Losloopgebieden

Binnen de Gemeente zijn er maar liefst 26 gebieden waar je hond vrij rond mag rennen. Zo is er in elk deel van de gemeente wel een plekje waar jouw beste vriend kan rennen met andere honden uit de buurt. Een overzicht van de losloopgebieden vind je hier. Let op: je bent wel verplicht om overal hondenpoep op te ruimen, dus ook op de speelweides en in de losloopgebieden.

Spelen, snoepjes en goede brokken

Met drie verschillende dierenwinkels kan je hond al snel het leukste speelgoed en de lekkerste snoepjes vinden. Daarnaast hebben deze winkels kwalitatieve hondenbrokken en brokken voor dieren met een medische aandoening, zodat jouw vriend gezond blijft. Aan Intratuin Dier is zelfs een dierenarts verbonden en je kan er gebruik maken van de dogwash. 

Intratuin Dierenwereld
Egelantier 70
6163 RB Geleen

Dierenshop Sittard
Voorstad 5
6131 CP Sittard

't Dierenhofke
Marisstraat 4
6165 AS

Voor jezelf

Veruit de meeste honden houden van veel aandacht en veel wandelen. Maak ze daarom gelukkig met een paar comfortabele sport- of wandelschoenen voor jezelf. Kijk zeker eens in het outdoor-assortiment van Intersport of "Buitenspecialist" Mulders.

Heb je geen hond, maar wel kinderen? Een leuke film telt ook, zoals bijvoorbeeld Paw Patrol of Fien en Teun: het grote dierenfeest.

Meer weten over honden in de gemeente? Klik hier.

<< Terug naar nieuwsoverzicht