28 sep 2021

Laatste keer in de zon fietsen? Probeer deze route!

De komende dagen mogen we regen en lagere temperaturen verwachten. Geniet vandaag extra van de laatste zonnestralen met een route die je langs de mooiste plekjes van Sittard-Geleen voert.

De route leidt je langs monumentale gebouwen en prachtige stukken groen. Denk bijvoorbeeld aan de stadswallen van Sittard met zijn "kroonjuweel" Fort Sanderbout. Het gerestaureerde fort is tegenwoordig de thuishaven voor de heerlijke Wien van de Wal, die volledig in Sittard wordt gemaakt. 

Vanaf de Kollenberg heb je een magnifiek uitzicht over Sittard en de omgeving. Stop zeker aan de top van de heuvel bij de Sint-Rosakapel. Het kleine kapelletje is meer dan 300 jaar geleden gebouwd ter ere van de patroonheilige van Sittard, de heilige Sint Rosa. De berg en de kapel vormen het centrum voor een paar leuke tradities: de Sint-Rosaprocessie (met bijbehorend festival) eind augustus, Maske begrave na carnaval en krombroodrapen met halfvasten.

Rust even uit bij Restaurant De Vief Heringe, een groot restaurant met gezellig terras in een oude molenaarswoning. Of je er nu stopt voor lunch, diner of een stuk vlaai tussendoor, je ervaart hier volop Limburgse gastvrijheid en gezelligheid.

Tijdens de route fiets je ook door mooie stukken natuur, zoals Windraak, de Schienswei en Limbrichterbos. Ook steek je even de grens over naar het Duitse Tüddern. Of je nu houdt van de beuken en spechten van Limbrichterbos, of de veengronden van de Schienswei en Tüdderner Fenn, je hebt tijd genoeg om te genieten van de frisse, schone lucht, en nu de verkleurende herfstbladeren. 

Reden genoeg om op je fiets te stappen? De totale afstand is 31.5 km, en heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad. De routekaart vind je hier.

<< Terug naar nieuwsoverzicht